VIDEO | Jong Metropole speelt Ben’s story

Op 31 oktober 2021 trad Jong Metropole op in de Hanzehof & Buitensociëteit in Zutphen met het concert: Higher Ground. Hier liet een afvaardiging van Jong Metropole voor de eerste keer als afsluiting van het Erfgoedfestival 2021 het nieuwe muziekstuk horen, geïnspireerd door de geschiedenis en het erfgoed van Zutphen, getiteld: Ben’s Story.

NAGESPREK | Interview met Vera Bon

Tijdens de opening van het Erfgoedfestival, interviewde Milouska Meulens de zangeres en liedschrijver Vera Bon. Vera geeft aan hoe ze inspiratie voor haar nummer ontleende aan het Huis der Provincie in Arnhem.

NAGESPREK | Interview met Remy van Kesteren en Eastwave

In het interview tijdens de opening van het Erfgoedfestival sprak Milouska Meulens met Eastwave en Remy van Kesteren. De artiesten van Eastwave vertellen welke ervaringen zij meenamen na hun bezoek aan het Van ’t Lindenhoutmuseum. Remy van Kesteren vertelt over zijn bezoek aan Museum Tweestromenland, waar hij gelijk op maandagochtend de vrijwilligersvergadering mocht meemaken.

NAGESPREK | Interview met Noël, Stephan en Hedwig over de Limes

Tijdens de opening van het Erfgoedfestival, sprak Bas Steman met wethouder Noël Vergunst, de directeur van Museum het Valkhof Hedwig Saam en hoogleraar Gelderse Geschiedenis Stephan Mol. Niet alleen bespreken ze de plaatsing van de Romeinse Limes op de lijst van UNESCO Werelderfgoed, ook kijken ze naar de mogelijkheden om de geschiedenis van Nijmegen beter zichtbaar te maken.

NAGESPREK | Interview met Merijn Scholten, Mies van der Schuyt en Hendrik Haafkens

In het interview tijdens de opening van het Erfgoedfestival vertelt Merijn Scholten over zijn bezoek aan CODA en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch. Mies, gids van de David Evekinkwoning en volledig in oorspronkelijke klederdracht, spreekt samen met Hendrik Haafkens van Erfgoedcentrum Zutphen over het bezoek van Jong Metropole aan een van de arbeiderswoningen in Zutphen.

NAGESPREK | Interview met Katinka Polderman, Sophie Reinders en Peter Drenth

In het interview tijdens de opening van het Erfgoedfestival, vertellen Katinka Polderman en Sophie Reinders over hun bezoek aan de historische boekencollectie van de Radboud Universiteit, met als resultaat: het doeboek Zwerfgoed. Gedeputeerde Peter Drenth geeft aan wat het Erfgoedfestival betekent voor de provincie Gelderland.

NAGESPREK – Interview met Inbal Abir en Rico

Tijdens de opening van het Erfgoedfestival sprak Inbal over haar nieuwe dans, geïnspireerd door het Anton Pieck Museum. Rico vertelde over zijn (soms toch best spannende) verblijf op Kasteel Huis Bergh.

NAGESPREK | Interview met Ellen ten Damme en schipper Henk

Tijdens de opening van het Erfgoedfestival interviewde Bas Steman zangeres Ellen ten Damme. Samen met schipper Henk vertelt Ellen over haar verblijf in Harderwijk.

NAGESPREK | Interview met Dirk Janse en Mijke Pol

Tijdens de opening van het Erfgoedfestival 2021 in Nijmegen vertelde de directeur van het Erfgoedfestival, Mijke Pol, over de totstandkoming van het festival. Ook sprak Dirk Janse over het nieuwe project Sleutelwerken van Gelderland: een selectie van iconische en sprekende kunstwerken uit de Gelderse kunstgeschiedenis. De eerste 49 sleutelwerken zijn tijdens het festival onthuld.

REACTIE | Rob van Luijk over Ellen ten Damme

Rob van Luijk van het Bottermuseum Harderwijk vertelt wat hij vond van het bezoek en het optreden van Ellen ten Damme. Ellen schreef naar aanleiding van haar verblijf een nieuw nummer, een ode aan Harderwijk.