VIDEO (3/3) | Remy van Kesteren bij Museum Tweestromenland

“Zowel mooie, als angstaanjagende toekomstbeelden kunnen leiden tot mooie nieuwe muziek”, vertelt Remy. Met die tegenstelling speelt hij in zijn nieuwe stuk dat hij schreef voor het Erfgoedfestival. Zo kan kunst iets aandragen, wat vervolgens zijn eigen weg kan gaan.

REACTIE | Wilma Willems over Remy van Kesteren

Wilma Willems, voorzitter van Museum Tweestromenland, vertelt wat zij vond van het optreden van harpist Remy van Kesteren. Remy bezocht voor het Erfgoedfestival Museum Tweestromenland.

REACTIE | Frank Jansen over Rico

Frank Jansen, collectiebeheerder bij kasteel Huis Bergh, vertelt wat hij vond van het optreden van Rico. Rico overnachtte voor het Erfgoedfestival op dit sprookjesachtige kasteel.

VIDEO (3/3) | Rico bij Kasteel Huis Bergh

Eenmaal op locatie loopt Rico meteen vol met ideeën. Zo passen klavecimbels in ieder geval perfect bij de kasteel vibe. En het thema van de Maand van de Geschiedenis ‘Aan het werk’ leent zich natuurlijk goed om eens aandacht te besteden aan al die mensen die vroeger dag en nacht rondom het Kasteel Huis Bergh aan het werk waren.

ERFGOEDFESTIVAL 2021 | Katinka Polderman en Sophie Reinders – Radboud Erfgoed

Inmiddels heb je het nieuws vast al wel gehoord: Katinka Polderman en Sophie Reinders maakten samen een doeboek voor volwassenen, getiteld ‘Zwerfgoed’. Het doeboek is het resultaat van wekenlang struinen door de snoepwinkel die de Bijzondere Collectie van Radboud Erfgoed is. Tijdens de opening van het Erfgoedfestival vertelden ze hoe dat proces in zijn werk ging. Het doeboek verschijnt op 20 oktober. Kijk op de website van uitgeverij Loopvis voor meer info: https://www.uitgeverijloopvis.nl.

ERFGOEDFESTIVAL 2021 | Remy van Kesteren – Museum Tweestromenland

Tijdens zijn bezoek aan het museum raakte Remy zelf verdeeld over twee stromen. Enerzijds raakte hij geïnspireerd door het water en hoe de Maas en de Waal het gebied ertussenin gevormd hebben. En anderzijds de rol van de mens in dat geheel en de invloed die zij heeft op de stroom der dingen. Beide stromen heeft hij verwerkt in het nieuwe werk dat hij maakte voor het Erfgoedfestival.

REACTIE | Mathilde Stam over Inbal Abir

Mathilde Stam, directeur van het Anton Pieck Museum, vertelt wat zij vond van het optreden van Inbal Abir. Inbal resideerde voor het Erfgoedfestival bij het museum.

REACTIE | Els van de Koolwijk over Vera Bon

Els van de Koolwijk, programma adviseur Cultuur van de Provincie Gelderland, vertelt wat zij vond van het optreden van Vera Bon. Vera resideerde voor het Erfgoedfestival bij het Huis der Provincie.

VIDEO (2/3) | Katinka Polderman en Sophie Reinders bij Radboud Erfgoed

Katinka en Sophie vullen elkaar perfect aan. De kruisbestuiving tussen wetenschap en artiest maken dat zij samen de aangewezen personen zijn om de bijzondere boekencollectie van Radboud Erfgoed naar het brede publiek te brengen.

VIDEO (2/3) | Remy van Kesteren bij Museum Tweestromenland

De harp wordt vaak geassocieerd met water. En dat gegeven gebruikt Remy in zijn nieuwe stuk dat hij schreef naar aanleiding van zijn verblijf bij Museum Tweestromenland. Daarbij gaat het zeker niet alleen om de mooie kant, maar wil hij ook de dreiging laten horen. Iets waar ze in het Land van Maas en Waal vaak mee te kampen hebben gehad.