Studenten aan het werk voor erfgoedlocaties

HAN studenten bij museum voor Erfgoedfestival

Drie van de tien erfgoedlocaties van het Erfgoedfestival 2021 maakten een opdracht voor studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij vroegen hen een interactieve applicatie te ontwikkelen. De tweedejaars studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design dompelen zich acht weken onder in de organisatie die ook de artiesten van het erfgoedfestival inspiratie biedt.

De opdracht

De artiest vertaalt het verhaal of de sfeer van de erfgoedlocatie op een eigenzinnige manier het naar een optreden of productie. Maar hoe vertel je het nieuwe publiek van het erfgoedfestival op een aantrekkelijke manier wat de erfgoedlocatie te maken heeft met het thema ‘Aan het werk’? Met die opdracht gaan studenten van de HAN aan de slag bij Museum Tweestromenland, het Bottermuseum in Harderwijk en Erfgoedcentrum Zutphen.

Prototypes

De studenten gaan op een veelzijdige manier aan het werk. Ze bezoeken de erfgoedlocatie, verdiepen zich in het verhaal van de locatie en in de beoogde doelgroep. Dan volgt een brainstorm om te komen tot een concept voor een interactieve applicatie. Het concept wordt getoetst bij de opdrachtgever en de doelgroep. Daarna volgen behoorlijke aanpassingen waarna er een zogenoemd midfidelity prototype gemaakt wordt. Ook dat wordt uitgebreid getest en voorzien van feedback. Tot slot maken de studenten een werkend prototype dat ze op 16 juni zullen presenteren.

Eerste bezoek

Tijdens het bezoek aan het Bottermuseum maakten de studenten al opnames om een promotievideo te kunnen maken bij hun prototype. Een eerste versie bekijk je hier.

Samenwerking Hogeschool Arnhem Nijmegen

De Hogeschool Arnhem Nijmegen en Erfgoed Gelderland werken al enkele jaren samen. Een afspeellijst op het YouTube-kanaal van Erfgoed Gelderland bevat trailers van wat de studenten van het SIM-project in de loop der jaren bedachten.