RoMeincraft

Werk met gamers en archeologen samen op een unieke plek!

Het erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’ organiseert een serie Minecraft-events in zeven verschillende musea. Kom de allereerste grenzen verkennen: de Romeinse Limes. Langs deze grenzen zijn archeologische vondsten van Romeinse legerkampen, nederzettingen en woningen gevonden. Samen met archeologen kunnen kinderen aan de slag in de game Minecraft om te bouwen aan Romeins erfgoed.

De Minecraft-events zijn onder leiding van gameprofessionals. Het bouwen gebeurt aan de hand van archeologische en historische informatie, maar kinderen zullen zelf ook flink creatief moeten zijn. Hoe zag de regio er in die tijd uit? Wat voor huizen stonden er? Wat was er in een kamp aanwezig? Hoe leefde je in die tijd? Samen bouwen we een stukje van de Romeinse wereld. Ook kun je de echte vondsten in het museum bekijken. Naast het bouwen is er ook de mogelijkheid om de Romeinse Limes (grens) in Vitual Reality te ervaren!

Er zijn vier computers aanwezig, waarvan één met VR, dus het kan zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent. Je kunt ook een eigen laptop meenemen waarop Minecraft (versie 1.12.2) en de forge mod geïnstalleerd zijn.

De Minecraft-events

26 mei Flipje en Streekmuseum Tiel
27 mei Museum het Valkhof in Nijmegen
23 juni De Bastei in Nijmegen
24 juni Museum Kasteel Wijchen
14 juli Museum het Pakhuis in Ermelo
15 juli Kunstwerk! Liemers Museum in Zevenaar
• 26 augustus Limburgs Museum in Venlo

 

RoMeincraft is een samenwerking van het erfgoedfestival, Romeinennetwerk en Stichting Value.

Deel deze pagina op social media: