Programma Go Short Gelderland Erfgoedtour bekend

Manifesto (Director: Ane Hjort Guttu)

Dat erfgoedlocaties met hun rijke geschiedenis een bron van inspiratie zijn én dat ze een prachtig podium kunnen bieden aan culturele evenementen, dat is een van de dingen die we met het Erfgoedfestival willen laten zien. En omdat we bijna niet kunnen wachten tot oktober, slaan we in september alvast de handen ineen met Go Short voor de ‘Go Short Gelderland Erfgoedtour’. Go Short ontwikkelde speciaal voor het Erfgoedfestival een het filmprogramma Kort en Krachtig! Dit programma is te zien op 4, 17 en 24 septemer.

Filmprogramma Kort en Krachtig!
Het programma Kort en Krachtig! bestaat uit een selectie van de beste korte films uit de internationale competitie van Go Short 2021. Dit programma neemt je middels een combinatie van comedy, animatie, satire en documentaire mee in het veelzijdige en soms lastige leven van een artiest. Het filmprogramma bestaat uit de volgende korte films: Manifesto (Director: Ane Hjort Guttu), The Best Orchestra In The World (Director: Henning Backhaus, Producer: Lukas Rosatti), Don’t Hesitate to Come for a Visit, Mom (Director: Anna Arthemyeva), Conversations with a Whale (Director: Anna Samo, Producer: Tom Bergmann) en Jordan and Joop (Director: Robin Boissevain, Tobias Kersloot). De totale duur van het filmprogramma is anderhalf uur. De films worden in het Engels ondertiteld.

4 september – Musea Zutphen
Op 4 september kun je voor de filmvertoningen terecht bij Musea Zutphen. Vorig jaar vond Mr. Weazley, de achtkoppige band rond Benjamin Thode, hier zijn inspiratie voor het Erfgoedfestival. Het filmprogramma wordt deze dag twee keer vertoond: vanaf 16.30 uur binnen in het auditorium en vanaf 20.15 uur buiten in de museumtuin.

Meer informatie en tickets >

17 september – Bottermuseum
Op 17 september trekt de tour door naar het Bottermuseum in Harderwijk. Daar verbleef Ellen ten Damme deze zomer een week lang op een echte Botter en dook zij in de geschiedenis van vissers, scheepstimmerlieden, zeilmakers en nettenbreiers en -boeters die de stad hebben gevormd. Het filmprogramma wordt deze dag twee keer vertoond: vanaf 18.30 uur is de eerste vertoning. De tweede vertoning start vanaf 20.40 uur.

Meer informatie en tickets >

24 september – Dat Bolwerck
De tour sluit af op 24 september in Dat Bolwerck Zutphen. Dit openbare rijksmonument, in het historische centrum van Zutphen, is een broeinest voor experiment. Daar vang je wellicht alvast een glimp op van de Zutphense deelname aan het Erfgoedfestival dit jaar: het Jong Metropole bij Erfgoedcentrum Zutphen. Het filmprogramma start om 20.15 uur.

Meer informatie en tickets >