Persbericht: Zwervende grensverteller

Persinfo

Arnhem, 28 juni 2018

Zwervende grensverteller

Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Beleef het mee in Tiel en laat je verrassen! Bekijk het hele festivalprogramma op erfgoedfestival.nl/agenda.

Zwervende grensverteller

Op zaterdag 7 juli gebeurt er iets bijzonders in de binnenstad van Tiel. In het kader van het erfgoedfestival trekt meesterverteller Eric Borrias door het centrum met verschillende grensverhalen. Aan de hand van een groot sandwichbord bepaal je zelf welk grensverhaal je van hem wil horen. Wordt het bijvoorbeeld een verhaal over de Waal in WO II? Een verhaal over geloofsgrenzen en de bloederige paastwisten? Of het verhaal van meisje Mede wiens vader vocht voor de Romeinse grenzen? Tussen 13.00 en 17.00 uur kun je de grensverteller ontmoeten in het centrum van Tiel. Bij slecht weer is hij te vinden in Flipje en Streekmuseum Tiel, Plein 48 in Tiel.

Erfgoedfestival Over Grenzen

De Gelderse grenzen zijn van grote invloed (geweest) op de geschiedenis, het heden en de toekomst van Gelderland. Het thema grenzen is typisch Gelders: naast de grens met Duitsland heeft Gelderland zes provinciegrenzen. Maar er zijn ook taalgrenzen, religieuze grenzen en rivieren die voor barrières zorgen. Het overschrijden van grenzen door vluchtelingen maakt het thema actueler dan ooit.

Deel deze pagina op social media: