Persbericht: Vertelfestival, Romeinen in Wijchen en Wandeling langs de Spiegelwaal

Persinfo

Arnhem, 31 mei 2018

Ontdek verschillende grensverhalen

Vertelfestival, Romeinen in Wijchen en Wandeling langs de Spiegelwaal

Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Tijdens het vaderdagweekend, 16 juni en 17 juni, organiseert restaurant De Duivelsberg een vertelfestival met het thema grenzen. De toegang is gratis en iedereen is welkom!

Duivelsberg Vertelfestival

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni organiseert pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg een vertelfestival. Op het terrein zijn twee tenten aanwezig, één voor alle leeftijden en één voor kinderen vanaf 10 jaar. Tussen 14.00 en 15.00 uur kun je deelnemen aan een wandeling langs de grens. Op enkele locaties worden onderweg verhalen verteld. In de avond vinden er vanaf 20.00 uur Midzomernachtvertellingen plaats. Beleef prachtige grensverhalen voor jong en oud. Duivelsberg 1, Berg en Dal.

Wandeling langs de Spiegelwaal

Nijmegen ligt aan de belangrijkste rivier van Europa, de Waal. Eeuwenlang vormde deze rivier de grens tussen het Noorden en het Zuiden van Nederland. Sinds vorig jaar heeft deze machtige rivier een zusje: de Spiegelwaal. De gidsen van Gilde Nijmegen vertellen tijdens een wandeling langs dit water over de betekenis van de rivier voor de stad, de bijzondere architectuur en meer. De wandeling is de gehele festivalperiode te boeken voor 4 euro per persoon. Startpunt: Grote Markt bij het Marikenbeeld.

Romeinen in Wijchen

In museum Kasteel Wijchen is vanaf 28 april t/m 28 oktober de tentoonstelling ‘Wachters van het Noorden. Romeinen in Wijchen’ te zien. Aanleiding voor deze tentoonstelling is de vondst van resten van een Romeinse villa in Wijchen. De villa lag ten zuiden van de Limes, in de buurt van Nijmegen. Ga mee op zoek naar wat deze opgravingen ons vertellen over de Romeinen en de Bataven. Museum Kasteel Wijchen, Kasteellaan 9.

Erfgoedfestival Over Grenzen

De Gelderse grenzen zijn van grote invloed (geweest) op de geschiedenis, het heden en de toekomst van Gelderland. Het thema grenzen is typisch Gelders: naast de grens met Duitsland heeft Gelderland zes provinciegrenzen. Maar er zijn ook taalgrenzen, religieuze grenzen en rivieren die voor barrières zorgen. Het overschrijden van grenzen door vluchtelingen maakt het thema actueler dan ooit. Bekijk het hele festivalprogramma op erfgoedfestival.nl/agenda.

Fotobijschrift 1: Reconstructie van de Romeinse Villa in Wijchen
Fotobijschrift 2: Wandel mee langs de Spiegelwaal in Nijmegen

Download hier de afbeeldingen

Deel deze pagina op social media: