Persbericht: Radiotheater, games en muziek op de Veluwe

Persinfo

Arnhem, 11 juli 2018

Radiotheater, games en muziek op de Veluwe

Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Beleef het mee op de Veluwe en laat je verrassen! Bekijk het hele festivalprogramma op erfgoedfestival.nl/agenda.

Radiotheater ZOUT

De theatervoorstelling ZOUT bij het Stoomgemaal Arkemheen in Nijkerk is in première gegaan. Er zijn vier voorstellingen op 14, 15, 21 en 22 juli om 14.00 uur. Radiobaken brengt de oude grens van de Zuiderzee weer tot leven. De voorstelling ZOUT is opgezet als radiotheater: een avontuurlijke voorstelling waarbij het publiek met kleine radio’s op pad gaat. De luisterplaats ZOUT is startpunt van de voorstelling. Locatie: Stoomgemaal Arkemheen, Zeedijk 6 in Nijkerk. Ticketprijs: €10.

Bouwen in Minecraft

Er zijn twee RoMeincraft events waarbij kinderen kunnen bouwen in de Romeinse tijd onder leiding van Minecraft-professionals. Op zaterdag 14 juli bij Museum Het Pakhuis in Ermelo en op zondag 15 juli bij Kunstwerk! Liemers Museum in Zevenaar. Kinderen kunnen in Minecraft bouwen aan Romeinse legerkampen en nederzettingen. Hoe zag de regio er in die tijd uit? Wat was er in een kamp aanwezig? Ook kun je de Romeinse grens, de Limes, in Virtual Reality beleven. Daarna kunnen de échte vondsten in het museum worden bekeken. Zaterdag 14 juli tussen 11.00 en 16.00 uur bij Het Pakhuis in Ermelo, Molenaarsplein 24. Zondag 15 juli tussen 11.00 en 16.00 uur bij Kunstwerk! Liemers Museum in Zevenaar, Kerkstraat 16.

Concert Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee

Erfgoedplatform Apeldoorn organiseert in samenwerking met de stichting Koninklijk Apeldoorn op zaterdag 12 juli tussen 14.00 en 16.00 uur een concert van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Het concert zal in het teken staan van het festival Over Grenzen van Gelderland. Naast het volledige fanfareorkest zullen de dames van het trio “Yess Sister Jazz Sister” ook optreden. Locatie: Muziekkoepel Oranjepark, Regentesselaan in Apeldoorn. Toegang is gratis.

Erfgoedfestival Over Grenzen

De Gelderse grenzen zijn van grote invloed (geweest) op de geschiedenis, het heden en de toekomst van Gelderland. Het thema grenzen is typisch Gelders: naast de grens met Duitsland heeft Gelderland zes provinciegrenzen. Maar er zijn ook taalgrenzen, religieuze grenzen en rivieren die voor barrières zorgen. Het overschrijden van grenzen door vluchtelingen maakt het thema actueler dan ooit.

 

Fotobijschrift 1: Kinderen en ouders bekijken in VR wat ze samen hebt gebouwd tijdens RoMeincraft

Fotobijschrift 2: Publiek draait de zendkar Radiobaken op de smalle dijk. Foto: Daan Hartoog

Download hier de afbeeldingen

Deel deze pagina op social media: