Persbericht: Pedaalridder Gelre zoekt de grenzen op in het Rivierenland

Persinfo

Arnhem, 6 juni 2018

“Pedaalridder Gelre zoekt de grenzen op in het Rivierenland”

Fietsen en bloggen over 900 km grenzen

Fietsblogger Marc Beek (54) is in het kader van het erfgoedfestival Over Grenzen zijn 900 kilometerlange avontuur gestart. Hij fietst over de grenzen van het oude hertogdom Gelre in Gelderland, Noord-Brabant, Noord- en Midden-Limburg en een stukje Duitsland. Hij noemt zichzelf ‘de Pedaalridder van Gelre’. Marc is de route gestart in Nijmegen en toen doorgefietst richting Grave, Appeltern en Heerewaarden. Elke dag schrijft hij een blog over het natuurschoon, de activiteiten en de bezienswaardigheden die hij onderweg tegenkomt. De komende dagen is hij nog in het Rivierenland onderweg. Dit was circa 600 jaar geleden een van de vier kwartieren van het voormalige hertogdom Gelre.

Fietsen over de dijken

Op de openingsdag van het festival op 23 mei is Marc in Nijmegen gestart met zijn fietstour. Hij verkent nu de grenzen van het Rivierenland en is Groesbeek, Grave, Appeltern, Heerewaarden, Ammerzoden, Poederoijen en Asperen al gepasseerd. Zo ziet Marc Beek het Rivierenland: “Fietsen over de dijken gunt je een blik in de dagelijkse levens van de bewoners. Je kijkt kamers en keukens binnen. Al richt ik mijn blikken liever op de vergezichten die puur Hollands, eh Gelre’s zijn”. Op 7 juni vervolgt hij zijn route in Culemborg en fietst dan door via Mourik naar Rhenen. Daarna fiets hij door naar de volgende Gelderse streek: de Veluwe.

Elke dag een leuk verhaal

Marc is een ervaren vakantiefietser en dol op het Gelderse landschap: “Toen ik in Gelderland gelegerd was als dienstplichtig militair konden de marsen door de bossen en bivakken op de heide mij niet lang genoeg duren”. Wat hij onderweg tegenkomt en meemaakt legt hij dagelijks vast in een blog. Lees het op erfgoedfestival.nl/blogs. Marc is zijn reis begonnen. Wie volgt? Bekijk de trajecten op route.nl/erfgoed-festival.

 

Fotobijschrift 1: De uitrusting van de Pedaalridder. Fotografie: Marc Beek
Fotobijschrift 2: Fietsblogger Marc Beek start zijn fietstour van 900 km langs de Gelderse grens. Fotografie: Jurjen Poeles
Fotobijschrift 3: Het pondje in Culemborg. Fotografie: Marc Beek

Download hier de afbeeldingen

Deel deze pagina op social media: