Persbericht: Op zoek naar Grenzen in Midden-Limburg

Persinfo

Arnhem, 28 juni 2018

Op zoek naar Grenzen in Midden-Limburg

Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Beleef het mee in Midden-Limburg en laat je verrassen! Bekijk het hele festivalprogramma op erfgoedfestival.nl/agenda.

Bezoek Kasteel Montfort

Kasteel Montfort is een prachtige kasteelruïne met een bezoekerscentrum in de gerestaureerde kasteeltoren. Hier is de rijke geschiedenis over het graafschap Gelre terug te vinden. Laat je op en rond kasteel Montfort verrassen door het boeiende verleden en het fraaie landschap van de ‘Heerlickheit Montfort’. Griezel in de kerker, wandel door de kasteeltuin, geniet van het uitzicht vanuit de Panoramazaal of neem een versnapering op het kasteelterras. Openingstijden: za 28 april t/m zo 30 september: di-do van 10.00 – 17.00 uur, zo van 10.00 – 17.00 uur. De entree is € 4,00 en voor kinderen van 5 t/m 12 € 2,00 en kinderen t/m 4 jaar kunnen gratis naar binnen. Meer informatie op vvvmiddenlimburg.nl.

Erfgoedfestival Over Grenzen

Limburg is een echte grensprovincie die grenzen deelt met Duitsland, België en twee provincies. De rivieren waren eeuwenlang barrières tussen Noord en Zuid. Maar er zijn ook taalgrenzen en religieuze grenzen. Vroeger vormden Noord- en Midden Limburg samen met een stukje Duitsland het Overkwartier. Het was een van de vier kwartieren van het hertogdom Gelre. Daardoor zijn Gelderse grenzen ook van invloed geweest op de geschiedenis van Limburg.

 

Fotobijschrift 1: Het ruïnekasteel Montfort met rechts het bezoekerscentrum in de toren (Foto: Seandierx)

Download hier de afbeelding

Deel deze pagina op social media: