Persbericht: Erfgoedfestival sluit af met dialectfestival

Persinfo

Arnhem, 4 juli 2018

Slotactiviteit Grenze(n)loos Plat(t) in Lievelde – zondag 22 juli vanaf 10.30u

Erfgoedfestival sluit af met dialectfestival

Op zondag 22 juli is de afsluiting van het erfgoedfestival Over Grenzen tijdens het dialectfestival Grenzen(n)loos Plat(t) in Lievelde (Achterhoek). Deze slotactiviteit draait om het Nedersaksische dialect uit het grensgebied van de Achterhoek tot Groningen en van Westmünsterland tot Oost Friesland. Hier wordt muziek, literatuur, poëzie, toneel en theater uitgevoerd in de streektaal: het gezamenlijke Nederlandse én Duitse dialect. Bezoekers en artiesten ervaren hoe verbindend de gemeenschappelijke taal en cultuur tussen bewoners aan beide zijden van de grens kan zijn. Entree € 10,00 / t/m 18 jaar € 5,00 / kinderen t/m 12 jaar gratis. Locatie: Erve Kots, Eimersweg 4 in Lievelde.

Programma Grenze(n)loos Plat(t)

In het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek zijn meerdere podia voor muziek, singer- songwriters, schrijvers, dichters en (kinder)theater. De muziekoptredens variëren van blaasmuziek tot rock en van luisterliedjes tot country-blues met alle teksten in het Nedersaksisch. Er worden verhalen en gedichten voorgedragen en er wordt toneel gespeeld. Bekijk het gevarieerde programma op erfgoedfestival.nl/afsluiting.

Grensoverschrijdend festival

Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli 2018 in Gelderland, noord- en midden Limburg en Noordrijn-Westfalen (D). Deze gebieden vormden ooit samen het hertogdom Gelre. Het dialectfestival Grenze(n)loos Plat(t) is een passende afsluiting voor dit grensoverschrijdende festival. Gelderland grenst aan zes provincies én aan Duitsland en heeft daardoor veel taalgrenzen. De Dialectkring Achterhook en Liemers wilde al langer een dialectfestival organiseren. Het erfgoedfestival gaf een extra stimulans om dat dit jaar ook echt te doen.

 

Fotobijschrift 1: Het sfeervolle festivalterrein van museumboerderij Erve Kots in Lievelde biedt meerdere podia voor muziek, theater en poëzie tijdens het dialectfestival. Foto: Stichting Achterhoek Spektakel.

Fotobijschrift 2: Muzikanten zingen liedjes in het dialect uit het grensgebied van de Achterhoek en het Westmünsterland. Foto: Stichting Achterhoek Spektakel.
De foto’s zijn vrij van recht te gebruiken.

Download hier de afbeeldingen

Deel deze pagina op social media: