Persbericht: Beleef het erfgoedfestival in Arnhem

Persinfo

Arnhem, 3 juli 2018

Beleef het erfgoedfestival in Arnhem

Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Beleef het mee in Arnhem en laat je verrassen! Bekijk het hele festivalprogramma op erfgoedfestival.nl/agenda.

Speurtocht Hertog van Gelre

Stichting Eusebius Arnhem heeft speciaal voor kinderen een speurtocht uitgezet door de Eusebiuskerk. Hierin gaan zij op zoek naar sporen van het oude hertogdom Gelre. De speurtocht is ontwikkeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Speuren kan van maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Locatie: Kerkplein 1 in Arnhem.

Ontmoet de hertog

Van 1492 tot aan zijn dood in 1538 was Karel van Egmond hertog van Gelre. In het Erfgoedcentrum Rozet is zijn portret te zien. In een instaprondleiding van een half uur komt u meer te weten over zijn verhaal. De rondleiding voert ook langs andere unieke objecten uit de tijd van het hertogdom. Elke zaterdag om 14.00 uur te bezoeken in Erfgoedcentrum Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem.

Mode aan de Limes

Benieuwd naar de modetrends uit de Romeinse tijd? Bezoek op 14 of 21 juli tussen 12.00 en 16.00 uur ‘Mode aan de Limes’ in Erfgoedcentrum Rozet. Vooral voor de rijke Romeinen was uiterlijk van groot belang. Oudheidkundige Ratna Drost diept de Romeinse mode verder uit. Speciaal voor deze gelegenheid neemt ze haar uitgebreide collectie Romeinse kleding mee. De kleding is nagemaakt op basis van historische en archeologische bronnen. Kleed je als een echte Romein en ga met je familie of vrienden op de foto. Locatie: Erfgoedcentrum Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem.

Erfgoedfestival Over Grenzen

De Gelderse grenzen zijn van grote invloed (geweest) op de geschiedenis, het heden en de toekomst van Gelderland. Het thema grenzen is typisch Gelders: naast de grens met Duitsland heeft Gelderland zes provinciegrenzen. Maar er zijn ook taalgrenzen, religieuze grenzen en rivieren die voor barrières zorgen. Het overschrijden van grenzen door vluchtelingen maakt het thema actueler dan ooit.

 

Fotobijschrift 1: Ontmoet de hertog in Erfgoedcentrum Rozet
Fotobijschrift 2: Karel van Gelre in de Eusebiuskerk in Arnhem (Foto: Antoinette Kuhlmann)

Download hier de afbeeldingen

Deel deze pagina op social media: