Persbericht: Alle Hoeken van de Walburgiskerk en Duits Zandsteen in Huis Bergh

Persinfo

Arnhem, 14 juni 2018

Ontdek verschillende grensverhalen in de Achterhoek

Alle Hoeken van de Walburgiskerk en Duits Zandsteen in Huis Bergh

Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Beleef het mee in de Achterhoek en laat je verrassen! Kijk op erfgoedfestival.nl voor de complete agenda, nieuws en verhalen.

Verken de Walburgiskerk van boven tot onder

Deze kerk van het graafschap Zutphen stamt uit de elfde eeuw voor Chr. Tijdens het festival opent de Walburgiskerk de deuren naar alle hoekjes van dit monumentale gebouw. Sluit aan bij de rondleiding door de oude Librije, de unieke Middeleeuwse bibliotheek! Beklim ook eens de kerktoren en kijk over de grenzen van Zutphen heen. De toren is te bezoeken tussen 14:00 en 17:00. Bewonder tot 30 juni 2018 de expositie: Zie Mij. Beeldend kunstenaar Caroline Waltman brengt met foto’s het oeroude verhaal van de Bijbel tot leven in deze tijd. Het adres is Kerkhof 3, 7201 DM Zutphen. Kijk voor openingstijden, toegangsprijzen van de kerk en meer informatie op walburgiskerk.nl of mail naar info@walburgiskerk.nl.

Duits Zandsteen op Huis Bergh

In het voorjaar van 2018 gebeurt er iets bijzonders op Huis Bergh. Met een enorme kraan worden zware brokken Baumberger zandsteen op de binnenplaats van het kasteel getakeld. Deze brokken zandsteen vormen samen de originele, rijk versierde, barokke ingangspartij die eeuwenlang de ingang van Huis Bergh sierde. In een frame en onder een overkapping is deze deuromlijsting uit 1700 weer veilig te zien op de binnenplaats van het kasteel. Om dit te vieren wijdt Huis Bergh in de prachtige vertrekken een tentoonstelling aan Baumberger zandsteen. De tentoonstelling ‘Ongekend Ornament: Zandsteen op Huis Bergh’ is te bezoeken van 20 april 2018 tot 1 maart 2019. De entreekosten bedragen €13,50 voor volwassenen en €8,50 voor kinderen. Het adres is Hof van Bergh 8, 7041 AC ’s-Heerenberg. Op maandag is Huis Bergh gesloten. Kijk voor actuele openingstijden op huisbergh.nl. Met vragen kan je mailen naar info@huisbergh.nl

Erfgoedfestival Over Grenzen

De Gelderse grenzen zijn van grote invloed (geweest) op de geschiedenis, het heden en de toekomst van Gelderland. Het thema grenzen is typisch Gelders: naast de grens met Duitsland heeft Gelderland zes provinciegrenzen. Maar er zijn ook taalgrenzen, religieuze grenzen en rivieren die voor barrières zorgen. Het overschrijden van grenzen door vluchtelingen maakt het thema actueler dan ooit.

Fotobijschrift 1: Walburgiskerk vanuit de Lucht
Fotobijschrift 2: Kasteel Huis Bergh
Fotobijschrift 3: Tentoonstelling Zie Mij
Fotobijschrift 4: Tentoonstelling Zie Mij

Download hier alle afbeeldingen

Deel deze pagina op social media: