Over het festival

Erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland

 

Over Grenzen van Gelderland laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gelderse grensverhalen via theater, pop-uptentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer!

Van 23 mei t/m 22 juli 2018 organiseren we een nieuw erfgoedfestival: Over Grenzen van Gelderland. Na het succes van onder andere Gelegerd in Gelderland (2012) en Gemaakt in Gelderland (2015) richten we ons ditmaal op het thema ‘Grenzen’ en op de betekenis daarvan voor de geschiedenis van Gelderland. Over Grenzen van Gelderland laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gelderse grensverhalen via theater, pop-uptentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer!

Onze provincie kent vanouds veel binnen- en buitengrenzen: denk aan de grenzen van kwartieren en landgoederen, aan de rivieren die lastige barrières vormden, maar ook aan taalgrenzen of aan de grens tussen protestantse en katholieke gebieden. Mogelijkheden genoeg voor een rijk gevarieerd erfgoedfestival. Hier kunt u meer lezen over het thema grenzen.

Meedoen?

Wilt u tijdens het erfgoedfestival een publieksactiviteit organiseren? Meldt u zich dan als (potentiële) deelnemer. We nodigen u dan uit voor inspiratiebijeenkomsten en workshops. We houden u op de hoogte van de voortgang van de plannen en we kunnen u desgewenst ondersteunen met advies en mogelijk met een kleine financiële bijdrage (onder voorbehoud). Gezien het thema nodigen we dit keer nadrukkelijk ook organisaties uit het vroegere Overkwartier van Gelre en organisaties aan de andere zijde van de provincie- en landsgrens uit om mee te doen! Hier vindt u meer informatie voor deelnemers van het festival en hoe u zich kunt aanmelden.

Deel deze pagina op social media: