Opening

OPENING ERFGOEDFESTIVAL 2021

3 OKTOBER – 12.00 tot 14.30 uur – De Vereeniging

Op zondag 3 oktober opent het Erfgoedfestival vanuit De Vereeniging in Nijmegen. De tien artiesten van het Erfgoedfestival laten dan voor het eerst de eindresultaten zien van hun residenties. Voor het Erfgoedfestival verbleven zij op verschillende bijzondere Erfgoedlocaties in Gelderland en gingen zij aan de slag met het thema ‘Aan het werk’.

Wil je erbij zijn?

Je kunt de opening gratis bijwonen op 3 oktober in de Vereeniging in Nijmegen. Het programma duurt van 12.00 uur tot 14.30 uur. Inloop is vanaf 11.00 uur. Wij vragen deze editie om een coronatoegangsbewijs. Hieronder lees je daarover meer informatie. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus vol is vol. Voorafgaand aan de opening ontvang je een definitieve bevestiging.

REserveer tickets

Live op Omroep Gelderland

Kun je niet live bij de opening aanwezig zijn, maar wil je het wel graag volgen? De opening wordt overdag ook uitgezonden op Omroep Gelderland. In de avond bekijk je daar een samenvatting.

Erfgoedfestival en corona

We houden het Erfgoedfestival graag veilig. Iedereen vanaf 13 jaar dient daarom bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen. Via de CoronaCheck-app kun je dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR-code op je mobiele telefoon. Er zijn drie varianten van deze QR-code mogelijk:

  • Een vaccinatiebewijs nadat je volledig gevaccineerd bent.
  • Een negatieve testuitslag; maak via www.testenvoortoegang.org een afspraak voor een gratis coronatest. Deze negatieve testuitslag mag maximaal 24 uur oud zijn.
  • Een herstelbewijs dat je in de afgelopen zes maanden hersteld bent van corona.

Heb je geen mobiele telefoon of heb je de CoronaCheck-app niet op je telefoon? Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via www.CoronaCheck.nl. In het geval van een print dient u óók uw identiteitsbewijs mee te nemen. Let op: de vaccinatiekaart die na het vaccineren verstrekt wordt, is géén coronatoegangsbewijs. 

Lees hier meer informatie over het coronatoegangsbewijs en De Vereeniging

Over De Vereeniging Nijmegen

Concertgebouw De Vereeniging wordt geroemd om de uitstekende akoestiek en zijn klassieke architectuur. Het gebouw dateert uit 1915 en is volledig gerenoveerd tussen 2014 en 2019. Nu het gebouw weer van alle gemakken is voorzien, is het op 3 oktober 2021 de uitstekende locatie om de zevende editie van het Erfgoedfestival af te trappen!