18 mei 2018

Fietsblogger gaat bijna op pad

Een tijdje geleden plaatsten wij een oproep dat wij op zoek waren naar een fietsblogger. Iemand die onze hele Fietsen over Grenzen-route van 900 km wilde fietsen en we hebben hem gevonden. Marc Beek start op 23 mei tijdens de opening van het erfgoedfestival aan zijn avontuur. Bijna dagelijks zal hij via blogs op onze website verslag uitbrengen van alle bezienswaardigheden, activiteiten en verhalen die langs de route te vinden zijn. En dat zijn er nogal wat! Hieronder stelt Marc zichzelf voor:

Mijn liefde voor het Gelderse landschap is ontstaan toen ik hier als dienstplichtig militair tijdelijk gelegerd was. Voor mij konden de marsen door de bossen en bivakken op de heide niet lang genoeg duren.

“Mijn naam is Marc Beek (54 jaar, Harderwijk). Voor het Erfgoedfestival mag ik de Fietsende Blogger zijn. Het thema van het festival neem ik letterlijk: ik ga fietsen Over Grenzen van Gelderland. En meer nog, want ik fiets over de oude grens van het Hertogdom Gelre, die was immers veel langer dan de huidige provinciegrens. Dat brengt me niet alleen langs Gelderland, maar ook door Noord-Brabant, Limburg en zelfs een stukje Duitsland. Op het einde zal ik 900 kilometer op de fietsteller hebben staan. Niet dat ik een fanatieke fietser ben, maar dat hoeft ook niet: de route is in goed behapbare brokken geknipt. Wel ben ik ervaren vakantiefietser, dus weet mijn tempo aan te passen aan de schoonheid van het landschap en de bezienswaardigheden op de route.
Mijn liefde voor het Gelderse landschap is ontstaan toen ik hier als dienstplichtig militair tijdelijk gelegerd was. Voor mij konden de marsen door de bossen en bivakken op de heide niet lang genoeg duren. Toen wij de kans kregen, zijn we met het gezin uit het Westen naar Harderwijk verhuisd. In deze oude stad werd mijn belangstelling voor de historie van Gelre wakker geschut: het machtige rijk met bloeiende handelssteden en dappere ridders wonend in schitterende burchten of kastelen.
En nu mag ik dat allemaal gaan bezoeken! Al fietsend zal ik op zoek gaan naar de geschiedenis van toen en dat in woord verbinden met het leven van nu. Want die grens uit het verleden vormde dan wel ooit een barrière, vaak was het ook een aanmoediging om grenzen te verleggen.”

Deel deze pagina op social media: