Kunstfestival

EEN KUNSTFESTIVAL RONDOM HET GELDERSE ERFGOED

Met deze zevende editie van het Erfgoedfestival bouwen we voort op het succes van 2020. We slaan opnieuw een brug tussen de werelden van kunsten en erfgoed. Wij zijn namelijk van mening dat kunstenaars onze blik en kijk op de wereld veranderen. Ze verrassen en laten ons diep nadenken. Het Erfgoedfestival is als het ware ook een kunstfestival. En laat het nou ook nog zo zijn dat deze editie online plaatsvindt van 3 oktober tot en met 31 oktober 2021.

Geschiedenis van kunst in Gelderland

Het initiatief van dit kunstfestival ligt bij de coöperatie Erfgoed Gelderland. Het idee is dat tien kunstenaars gedurende het festival verblijven op unieke en bijzondere erfgoedlocaties in Gelderland. Op deze locaties laten de kunstenaars zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis: Aan het werk. Door middel van een grote online campagne volgen we de makers van kunsten en erfgoed op de voet tijdens hun residentie en maakproces.

Artistiek festival met jong Gelders talent

In de aanloop naar het kunstfestival delen we ook historische verhalen op onze website. Dit zijn verhalen omtrent het thema van de Maand van de Geschiedenis: Aan het werk. Vijf van de tien kunstenaars voor het artistiek festival zijn jonge Gelderse talenten. Zij verblijven net als de ervaren artiesten tijdelijk op vijf uitzonderlijke erfgoedlocaties in Gelderland. Een unieke beleving. En wederom met als opdracht: laat je als kunstenaar inspireren door je locatie en het thema ‘Aan het werk’. De combinatie van artiesten, talenten en verhalen resulteert tot een van de meest unieke kunstevenementen van Nederland! Alles staat in het teken van de kunsten en het erfgoed van Gelderland