Een kunstfestival rondom het Gelderse erfgoed

Met deze zesde editie van het Erfgoedfestival slaan we een volledig nieuwe weg in. Waar we in vorige edities met name gericht waren op het stukje erfgoed in Gelderland, slaan we dit jaar een brug tussen de werelden van kunsten en erfgoed. Wij zijn namelijk van mening dat kunstenaars onze blik en kijk op de wereld veranderen. Ze verrassen en laten ons diep nadenken. Het erfgoedfestival wordt als het ware ook een kunstfestival. En laat het nou ook nog zo zijn dat deze editie online plaatsvindt van 27 september tot 31 oktober 2020.

Geschiedenis van kunst in Gelderland

Het initiatief van dit kunstfestival ligt bij de coƶperatie Erfgoed Gelderland. Het idee is dat tien kunstenaars gedurende het festival verblijven op unieke en bijzondere erfgoedlocaties in Gelderland. Op deze locaties laten de kunstenaars zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. Door middel van een grote online campagne volgen we de makers van kunsten en erfgoed op de voet tijdens hun residentie en maakproces.

Artistiek festival met jong Gelders talent

In de aanloop naar het kunstfestival delen we ook historische verhalen op onze website. Dit zijn verhalen omtrent het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. Van slavenhandel tot kruistochten. Van de Koude Oorlog tot globalisering. Alle historische feiten en verhalen bundelen we samen tot een overzicht. Daarnaast nodigen we voor het artistiek festival ook vijf jonge Gelderse talenten uit. Ook zij verblijven tijdelijk op vijf uitzonderlijke erfgoedlocaties in Gelderland. Een unieke beleving. En wederom met als opdracht: laat je als kunstenaar inspireren door je locatie en het thema Oost/West. De combinatie van tien kunstenaars, vijftig aanhakers en vijf jonge Gelderse talenten, resulteert tot een van de meest unieke kunstevenementen van Nederland! Alles staat in het teken van de kunsten en erfgoed van Gelderland