Historische verhalen

ONTDEK DE HISTORISCHE VERHALEN VAN GELDERLAND

De kern van het Erfgoedfestival 2021 zijn de residenties van tien kunstenaars op tien Gelderse erfgoedlocaties. De kunstenaars laten zich inspireren door het thema ‘Aan het werk’ bij de verschillende musea, kastelen, museumboerderijen en andere erfgoedinstellingen die meedoen. In aanloop naar het historisch festival brengen we deze historische verhalen weer tot leven.

Elke erfgoedlocatie krijgt een eigen themaverhaal. Op de website mijnGelderland staat nog een grote hoeveelheid verhalen die verdieping geven aan het thema ‘Aan het werk’. Het historisch erfgoed van Gelderland komt op deze manier nog eens extra in de schijnwerpers.

Het festival staat volledig in het teken van cultuur en erfgoed in Gelderland. Met deze zevende editie gaan we voort op de nieuwe weg die bij de zesde editie in 2020 van start ging. We combineren de werelden van kunst en erfgoed en deze combinatie maakt het festival uniek. Tien kunstenaars verblijven op bijzondere erfgoedlocaties voorafgaand aan het festival. Tegelijkertijd vertellen we de historische verhalen met het thema Aan het werk. Deze historische verhalen staan in het teken van cultuur en erfgoed in Gelderland. Ze plaatsen het thema ‘Aan het werk’ in de geschiedenis van Gelderland.

Historische verhalen en de geschiedenis van Gelderland

Wie was David Evekink. Hoe was het om te wonen en werken in het Land tussen Maas en Waal – tweestromenland. Wat weten we nog over het visserijverleden van Harderwijk. Wie woonden er naast de kasteelheer op de kastelen in Gelderland. Hoe kun je aan het werk met het erfgoed van de Radboud Universiteit? Hoe werkt het in het Huis der Provincie van de Provincie Gelderland. Kun je bij een museumboerderij ook mode maken? Hoe verbouw je vlas? Alle historische feiten en verhalen bundelen we samen. In aanloop naar het festival lees je de historische verhalen en themaverhalen op onze website. Kom meer te weten over de geschiedenis van Gelderland. Lees de historische verhalen op de website van het Erfgoedfestival.