Historisch festival

HISTORISCH FESTIVAL TE GELDERLAND ONLINE!

Coöperatie Erfgoed Gelderland heeft het initiatief genomen voor het historisch festival: Erfgoedfestival in Gelderland. Het idee achter dit historisch evenement is dat tien kunstenaars verblijven op bijzondere erfgoedlocaties in Gelderland. Op deze locaties laten de kunstenaars zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis. Deze keer is dat thema: Aan het werk. Het festival vindt grotendeels online plaats van 3 oktober tot en met 31 oktober 2021. Door middel van een grote online campagne kunnen de kunstenaars gevolgd worden tijdens hun residentie en maakproces.

Internationaal historisch festival

Het unieke van het Erfgoedfestival Gelderland is dat het festival grotendeels online plaatsvindt. Ook slaan we een brug tussen erfgoed en kunst. Kunstenaars verrassen ons en zetten ons aan het denken. Zo wordt onze blik en kijk op de wereld ook veranderd. Een internationaal historisch festival dat ook de grenzen van Gelderland overgaat door middel van een online programma met livestreams! Een historisch evenement om niet te vergeten.

Programma van het Erfgoedfestival Gelderland

De tien kunstenaars verblijven op de bijzondere erfgoedlocaties in Gelderland. Vijf van deze kunstenaars zijn jonge Gelderse talenten. Ook zij verblijven tijdelijk op een aantal prachtige locaties in Gelderland. De opdracht: laat je als kunstenaar inspireren door de bijzondere locatie en het thema van de Maand van de Geschiedenis: Aan het werk. In de aanloop naar het historisch festival delen we ook verhalen van en over diverse musea, archieven, monumenten, kastelen en andere erfgoedorganisaties die thematisch onlosmakelijk verbonden zijn met het thema én de tien residenties. Kortom, door de combinatie van kunst en erfgoed resulteert dit in een internationaal historisch festival, dat online te volgen is. Beleef het van 3 oktober tot en met 31 oktober 2021!