Historisch Festival te Gelderland gaat online!

Coöperatie Erfgoed Gelderland heeft het initiatief genomen voor het historische festival: Erfgoedfestival in Gelderland. Het idee achter dit historisch evenement is dat tien kunstenaars verblijven op een bijzondere erfgoedlocatie in Gelderland. Op deze locaties laten de kunstenaars zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis. Deze keer is dat thema Oost/West. Het festival vindt online plaats van 27 september tot 31 oktober 2020. Door middel van een grote online campagne kunnen de kunstenaars gevolgd worden tijdens hun residentie en maakproces.

Internationaal historisch festival

Het unieke van deze editie in 2020 is dat het festival online plaatsvindt, maar daarnaast slaan we ook een brug tussen erfgoed en kunst. Vorige edities waren vooral gericht op het stukje Erfgoed in Gelderland, maar door de inzet van uitzonderlijk goede kunstenaars, slaan we nu een nieuwe weg in. Kunstenaars laten ons verrassen en ze zetten ons aan het denken. Zo wordt onze blik en kijk op de wereld ook veranderd. Een internationaal historisch festival dat dit jaar ook de grenzen van Gelderland overgaat door middel van een online programma met livestreams! Een historisch evenement om niet te vergeten.

Programma van het Erfgoedfestival Gelderland

De tien kunstenaars verblijven op de bijzondere erfgoedlocaties in Gelderland. Daarnaast nodigen wij ook vijf jonge Gelderse talenten uit en ook zij verblijven tijdelijk op een aantal prachtige locaties in Gelderland. De opdracht: laat je als kunstenaar inspireren door de bijzondere locatie en het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. In de aanloop naar het historisch festival delen we ook verhalen van vijftig aanhakers. Onder deze vijftig aanhakers vallen diverse musea, archieven, monumenten, kastelen en andere erfgoedorganisaties die thematisch onlosmakelijk verbonden zijn met het thema én de tien residenties. Kortom, door de combinatie van kunst en erfgoed resulteert dit in een internationaal historisch festival, dat online te volgen is. Beleef het van  27 september tot 31 oktober 2020!