Gedichten Tim Pardijs

Tim Pardijs, journalist en dichter, liet zich voor enkele gedichten inspireren door activiteiten van het erfgoedfestival. Lees de gedichten via onderstaande links:

 

gedicht 1: STEMPEL

Tim bezocht de Vier kerken, één verhaal-expositie in de Walburgiskerk in Zutpen. Dit was inspiratie voor het gedicht ‘Stempel’, waarin hij de band tussen werk en kerk bespreekt. Over hoe het werk in de kerk steeds doorgaat en hoe heden en verleden er samenkomen. Hij mocht het gedicht voordragen op Omroep Gelderland voorafgaand aan de Gelredagtour.

Lees ook de blog over zijn bezoek: www.timpardijs.nl/schrijft/2018/6/16/werken

 

gedicht 2: WE PRATEN NAUWELIJKS MEER OVER JE

Tim ging op zoek naar geluk in de gemeente Roerdalen. Naar aanleiding van zijn bezoek aan de geluksplekken schreef hij het gedicht ‘We praten nauwelijks meer over je’. Bij de geluksplekken kun je lezen bij welke ondernemer je een gouden gelukstip kunt ophalen. Zij zullen je de tip in een envelop met een geheimzinnige glimlach overhandigen. Tim was met zijn gedicht onder andere te horen in de Taalstaat op Radio 1.

Lees ook de blog over zijn bezoek: www.timpardijs.nl/schrijft/2018/6/23/geluk-1

 

gedicht 3: COMPOSITIE VOOR ACCORDEONORKEST

Op 23 juni bracht Tim een bezoek aan een accordeonconcert. Twee accordeonorkesten, één uit Duitsland en één uit Nederland, brachten een grensoverschrijdend symfonisch optreden ten gehore. Het concert was inspiratie voor zijn gedicht ‘Compositie voor accordeonorkest’.

Lees ook de blog over zijn bezoek: www.timpardijs.nl/schrijft/2018/6/24/muziek-die-je-omhelst

 

gedicht 4: BEKENTENISSEN ACHTER EEN SCHERM

Tim nam een kijkje bij een van de RoMeincraft-events. Kinderen bouwen tijdens deze events samen met archeologen en gameprofessionals in Minecraft. In een virtuele kaart van Gelderland bouwen ze aan Romeinse nederzettingen en legerkampen. Het enthousiasme van de kinderen levert vaak leuke uitspraken! Die gebruikte Tim voor zijn zogenaamde readymade: zinnen van minecrafters opgeschreven, in andere volgorde gezet, minimaal aangepast en aangevuld.

Lees ook de blog over zijn bezoek: www.timpardijs.nl/schrijft/2018/7/7/het-echte-leven

 

gedicht 5: TWEE STEDEN

Voor het laatste gedicht in zijn serie over het erfgoedfestival ging Tim naar Wassenberg in Duitsland. Een belangrijke stad in de geschiedenis van Gelre. Hij ging op weg om te bekijken hoe anders een buitenlandse stad zou zijn, maar in plaats daarvan zag hij alleen maar dingen die hem aan zijn thuisstad deden denken. Daar schreef hij een gedicht over.

Lees ook de blog over zijn bezoek: www.timpardijs.nl/schrijft/2018/7/14/terugkomen

 

gedicht 6: DOUANE

Voor de afsluiting van het erfgoedfestival vroegen we Tim of hij een gedicht kon maken over het erfgoedfestival. Voor zijn gedicht ‘Douane’ liet hij zich inspireren door het thema ‘grenzen’. Van de voordracht van zijn gedicht is ook een video gemaakt.

Lees ook zijn blog over de opname voor de afsluiting: www.timpardijs.nl/schrijft/2018/7/22/lachen

 

 

Deel deze pagina op social media: