Fietsen over Grenzen

Fietsen over Grenzen van Gelderland, Limburg en Duitsland

Ontdek je Gelderse roots in 9 grensregio’s en 900 kilometer

Ga fietsen over de grenzen van Gelderland en door het vroegere Overkwartier (Limburg en Noordrijn-Westfalen). Steek lands- en provinciegrenzen over en beleef de veelzijdigheid van de Achterhoek, de Veluwe, het Rivierengebied en het Overkwartier. Samen vormden deze gebieden ooit het hertogdom Gelre.

De fietsroute  is 900 kilometer en loopt door negen grensregio’s. Volg je de Gelderse grens dan fiets je langs zes provincies en Duitsland. Ga fietsen op de Veluwe, door het Rivierengebied of in de Achterhoek. In het Overkwartier kom je ook door Brabant, Limburg en Duitsland. In tien verhalen en aan de hand van bezienswaardigheden kom je meer te weten over de grensgeschiedenis van deze regio’s. Ook zijn er allerlei activiteiten langs de route, zoals tentoonstellingen en rondleidingen.

Route-informatie fietstocht

Alle routebeschrijving, grensverhalen en horeca zijn te vinden op route.nl/erfgoed-festival of in de app van route.nl. De route volgt in Nederland de fietsknooppunten. In Duitsland is de route alleen te fietsen met behulp van GPS en route.nl. De fietsroute is opgedeeld in 43 trajecten van circa 20 tot 30 kilometer. Elk traject is afzonderlijk te fietsen en vrijblijvend beschikbaar. Wil je je eigen route in de hand houden? Zet dan de knooppunten op een rij en maak je eigen route!

Routes en wegen zijn veranderlijk. Kom je een wegversperring tegen, zie je een wijziging in de knooppunten of valt je iets anders op aan de route? Meld het ons via info@erfgoedfestival.nl en help ons de route up-to-date te houden.

Win een weekendje weg

Mail een mooie foto of film van de grens die je onderweg tegenkomt uiterlijk 22 juli naar info@erfgoedfestival.nl of tag ons op sociale media met @erfgoedfestival en #erfgoedfestival18. De inzender van de mooiste bijdrage wint een weekendje weg! Uiterlijk 4 augustus krijg je hierover bericht.

Rondje boven Gelderland

Het Kadaster heeft langs vijftien Gelderse trajecten digitale routeprikkers geplaatst voor de (virtuele) fietser. Deze zijn te vinden bij de verschillende startlocaties op de kaart. De routeprikkers visualiseren vragen over het Gelderland van vroeger en van nu. Je kunt de antwoorden op meerdere manieren ‘grenzeloos ontdekken’. Soms liggen de antwoorden aan de route, maar niet altijd. Weet jij alle antwoorden? Laat het ons vóór 21 juli weten via info@erfgoedfestival.nl en vermeld daarbij jouw contactgegevens. Onder alle inzendingen met vijftien correcte antwoorden wordt een ‘rondje boven Gelderland’ verloot! Uiterlijk 4 augustus krijg je hierover bericht. Bekijk hier de vragen.

Fietsblogger

Marc Beek (54) fietst in de festivalperiode de hele 900 kilometerlange route. Op 23 mei is hij zijn avontuur in het Rivierengebied gestart. Elke dag leest u over zijn belevenissen in de fietsblog. Hij schrijft onder andere over het natuurschoon, de activiteiten en de bezienswaardigheden langs de route. Naar aanleiding van zijn blog nieuwsgierig naar een bepaald traject? Onderaan de blogs vindt u ook trajectinformatie om zelf op pad te gaan.

Voor meer informatie, vragen en opmerkingen over Fietsen over Grenzen kun je contact opnemen met info@erfgoedfestival.nl. Fietsen over Grenzen is een samenwerking van het Erfgoedfestival, Falkplan BV / route.nl BV en het Kadaster.

 

Deel deze pagina op social media: