Festival in Gelderland rondom kunst en erfgoed

Op zoek naar een leuk festival in Gelderland? Jaarlijks wordt het Gelders Erfgoedfestival georganiseerd in samenwerking met de coƶperatie Erfgoed Gelderland. Dit is een samenwerkingsverband van meer dan 200 erfgoedorganisaties in de provincie, waarin organisaties samenwerken, kennis delen en het erfgoed presenteren. We organiseren ieder jaar weer een festival om het Gelders erfgoed onder de aandacht te brengen. Kortom, ben je op zoek naar een leuk dagje uit in Gelderland met je partner, kinderen of vrienden en vriendinnen? Beleef het op dit uitzonderlijke festival in Gelderland! 

Erfgoedfestival Gelderland editie 2020

Dit jaar organiseren we een bijzondere editie. Met deze zesde editie slaan we een volledig nieuwe weg in. Niet alleen omdat dit erfgoed event dit jaar online plaatsvindt, ook omdat we een brug slaan tussen de werelden van kunst en erfgoed. Daarom beschouwen we deze editie ook wel als een kunstfestival. Deze combinatie van kunst en erfgoed is uniek. Nog niet eerder stond het Gelders Erfgoedfestival in het teken van kunst, maar waarom eigenlijk niet? Kunstenaars verrassen ons en laten ons nadenken. Ze veranderen onze blik en kijk op de wereld. 

Tien kunstenaars, vijftig aanhakers en vijf jonge Gelderse talenten 

Deze editie van ons festival in Gelderland vindt plaats van 27 september tot 31 oktober en staat in het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. Tien kunstenaars verblijven tijdens het festival op een unieke erfgoedlocatie en zij laten zich inspireren door het thema Oost/West. In tegenstelling tot eerdere edities zijn de kunstenaars online te volgen van 27 september tot 31 oktober. We volgen de kunstenaars tijdens hun residentie en het maakproces.

Daarnaast zijn ook vijftig aanhakers en vijf jonge Gelderse talenten onderdeel van het Gelders Erfgoedfestival. In de aanloop naar het festival vertellen alle aanhakers hun eigen Oost/West verhaal. Deze verhalen zijn online te volgen. Onder deze vijftig aanhakers vallen bijvoorbeeld musea, monumenten, kastelen, archieven en andere locaties die thematisch verbonden zijn met de hoofdresidenties. Ook vijf jonge Gelderse talenten verblijven op uitzonderlijke erfgoedlocaties en krijgen tevens de opdracht om zich als kunstenaar te laten inspireren door het verblijf en het thema van de Maand van de Geschiedenis. Gecombineerd met de tien kunstenaars in de hoofdresidenties en de vijftig aanhakers resulteert dit in een uniek online erfgoed event! Nieuwsgierig naar dit unieke festival in Gelderland? Beleef het van 27 september tot 31 oktober online!