Rico – Kasteel Huis Bergh

Rico

Kasteel Huis Bergh

De Artiest

Over Rico

Als Opgezwolle speelde hij zich – samen met Sticks en Delic – begin deze eeuw blijvend in de kijker. Maar inmiddels heeft de Arubaans-Nederlandse rapper Rico (1977) veel meer op zijn cv staan. Solo en in samenwerkingen met onder andere Extince, Typhoon en Akwasi. Rico schrijft over verslaving, het vaderschap, zorgen over digitalisering. Samengevat: zijn eigen leven dus, zonder veel opsmuk.

Rico - Erfgoed Festival
ERFGOEDFESTIVAL 2021 | Rico – Huis Bergh

Meer video's van Rico

VLOG | Rico
VIDEO (1/3) | Rico bij Kasteel Huis Bergh
VIDEO (2/3) | Rico bij Kasteel Huis Bergh
VIDEO (3/3) | Rico bij Kasteel Huis Bergh
REACTIE | Frank Jansen over Rico

De Locatie

Over Kasteel Huis Bergh

Dit kasteel lijkt model te hebben gestaan voor sprookjes en fabels. Het heeft alles wat je wenst: de slotgracht, de imposante muren, de torens en het uitgestrekte landgoed. Kasteel Huis Bergh is gelegen in de Liemers, binnen de middeleeuwse stadswal van ’s Heerenberg. Het is een van de belangrijkste – in oorsprong – middeleeuwse kastelen van Nederland. Huis Bergh werd naar alle waarschijnlijkheid in de loop van de dertiende eeuw gesticht en is het stamslot van de heren en later graven Van den Bergh.

Lees meer op mijnGelderland
Huis Bergh - Erfgoed Festival

Gaardenier van sijne Hooggraeffelijke Excellentie

Huis Bergh is een van de grotere middeleeuwse kastelen van Nederland. Na grondig archiefonderzoek is gebleken dat bij het kasteel waarschijn…