Katinka Polderman – Radboud Erfgoed

Katinka Polderman

Radboud Erfgoed

De Artiest

Over Katinka Polderman

Sinds het winnen van het Leids Cabaret Festival in 2005 maakte Katinka Polderman (1981) al weer zes voorstellingen. Vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, engagement, rake observaties en doortimmerde liedjes. Maar nu zijn de theaters dicht. Geen probleem, want Katinka heeft haar handen vol aan het schrijven. Liedjes voor de NTR, theaterstukjes voor Andermans Veren en Spijkers met Koppen en columns voor Volkskrant Magazine. Bovendien is haar literaire debuut in de maak.

Katinka werkt tijdens haar residentie samen met onderzoeker Sophie Reinders. Sophie promoveerde in juni 2017 – cum laude – op het proefschrift ‘De mug en de kaars. Vriendschap en liefde in alba amicorum van adellijke vrouwen uit de Noordelijke Nederlanden 1575-1640’. Ruim vijf jaar lang was ze werkzaam als promovenda en docent vroegmoderne Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Momenteel geeft Sophie les aan de Universiteit Utrecht.

Op 16 oktober schuiven Katinka Polderman, Sophie Reinders én Eastwave aan bij de Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz in De Lindenberg. Voor meer informatie klik hier.

Katinka Polderman - Erfgoed Festival
ERFGOEDFESTIVAL 2021 | Katinka Polderman en Sophie Reinders – Radboud Erfgoed

Meer video's van Katinka Polderman

VLOG | Katinka Polderman
VIDEO (1/3) | Katinka Polderman en Sophie Reinders bij Radboud Erfgoed
VIDEO (2/3) | Katinka Polderman en Sophie Reinders bij Radboud Erfgoed
VIDEO (3/3) | Katinka Polderman en Sophie Reinders bij Radboud Erfgoed
REACTIE | Johan Oosterman over Katinka Polderman

De Locatie

Over Radboud Erfgoed

Radboud Erfgoed onderhoudt de omvangrijke materiële en immateriële erfgoedcollecties van de Radboud Universiteit, maakt ze zichtbaarder en geeft ze een grotere rol in onderwijs en onderzoek. In Radboud Erfgoed worden de erfgoedcollecties van de Universiteitsbibliotheek (UB), het Katholiek Documentatiecentrum (KDC) en het Universiteitsarchief (UA) verenigd. Voor het Erfgoedfestival opent Radboud Erfgoed alle deuren naar de bijzondere historische boekencollectie.

Lees meer op mijnGelderland
Radboud Erfgoed - Erfgoed Festival

Gerelateerde verhalen

Struinen in de snoepwinkel die Radboud Erfgoed heet

Een woordzoeker met middeleeuwse woorden in het oorspronkelijke handschrift. Of een recept voor olie die goed is voor je gewrichten, gemaakt…