Jong Metropole – Erfgoedcentrum Zutphen

Jong Metropole

Erfgoedcentrum Zutphen

De Artiest

Over Jong Metropole

Wie zo nu en dan cynisch is over de wereld, moet gewoon eens naar het Jong Metropole luisteren. Een unieke samenwerking tussen de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest (MO). Een bundeling van de grootste muzikale talenten van Nederland. Voor het Erfgoedfestival gaan we proppen: dit voltallige orkest bezoekt een kleine arbeiderswoning, stammend uit het einde van de negentiende eeuw.

Als afsluiting van het Erfgoedfestival 2021 vindt op 31 oktober het concert Higher Ground plaats in Theater Hanzehof & Buitensociëteit, Zutphen. Tijdens het concert zal een afvaardiging van Jong Metropole het nieuwe muziekstuk spelen. 

Jong Metropole - Erfgoed Festival
VIDEO | Jong Metropole speelt Ben’s story

Meer video's van Jong Metropole

ERFGOEDFESTIVAL 2021 | Jong Metropole – Erfgoedcentrum Zutphen

De Locatie

Over Erfgoedcentrum Zutphen

Het rijke verleden van de stad is in goede handen bij Erfgoedcentrum Zutphen. Een samenwerking van het archief, de musea, de afdeling archeologie en Monumentenzorg. Samen vertellen ze de geschiedenis van Zutphen op een gelaagde en verrassende manier. Met als uitgangspunt dat het verleden van Zutphen voor iédereen interessant is. Deze zomer is het verhaal van David Evekink aan de beurt. Een houthandelaar die aan de wieg stond van de sociale woningbouw in Nederland. De David Evekink Stichting bestaat nog altijd en beheert 272 voornamelijk negentiende-eeuwse woningen in Zutphen, waaronder het oudste uit 1874.

Lees meer op mijnGelderland
Erfgoedcentrum Zutphen - Erfgoed Festival

Gerelateerde verhalen

Pop-upmuseum in David Evekinkwoning

Stap in de geschiedenis van arbeiders in de negentiende eeuw in Zutphen! Een van de oudste arbeidershuisjes in de stad is tijdelijk toeganke…

Arbeiderswoningen David Evekink Stichting Zutphen - Erfgoedfestival
Familie Baneman uit de David Evekinkstraat te Zutphen

In Zutphen werden vanaf 1873 sociale arbeiderswoningen gebouwd door de Spaarkas. Deze woningen worden ook wel David Evekinkwoningen genoemd….

Een erfenis voor de ‘verheffing den arbeidende klasse’

Hij moet het einde hebben voelen aankomen. Op 12 februari 1871 laat de ongeneeslijk zieke – en ongetrouwde – David Evekink in zijn testament…