Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz 

Katinka Polderman

De Lindenberg

Locatie: De Lindenberg, Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen

In het kort: Katinka Polderman, Sophie Reinders én Eastwave schuiven aan bij de Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz. Weet jij alles over de personen die Nijmegen hebben gemaakt tot de stad die het vandaag is? Schrijf je dan in voor de leerzame, grappige en historisch verantwoorde kennisquiz over Nijmegen.

Meer info: https://www.024geschiedenis.nl/page/1086/grote-nijmeegse-geschiedenisquiz-2021

De Artiest

Over Katinka Polderman

Sinds het winnen van het Leids Cabaret Festival in 2005 maakte Katinka Polderman (1981) al weer zes voorstellingen. Vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, engagement, rake observaties en doortimmerde liedjes. Maar nu zijn de theaters dicht. Geen probleem, want Katinka heeft haar handen vol aan het schrijven. Liedjes voor de NTR, theaterstukjes voor Andermans Veren en Spijkers met Koppen en columns voor Volkskrant Magazine. Bovendien is haar literaire debuut in de maak.

Katinka werkt tijdens haar residentie samen met onderzoeker Sophie Reinders. Sophie promoveerde in juni 2017 – cum laude – op het proefschrift ‘De mug en de kaars. Vriendschap en liefde in alba amicorum van adellijke vrouwen uit de Noordelijke Nederlanden 1575-1640’. Ruim vijf jaar lang was ze werkzaam als promovenda en docent vroegmoderne Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Momenteel geeft Sophie les aan de Universiteit Utrecht.

Op 16 oktober schuiven Katinka Polderman, Sophie Reinders én Eastwave aan bij de Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz in De Lindenberg. Voor meer informatie klik hier.

Katinka Polderman - Erfgoed Festival
ERFGOEDFESTIVAL 2021 | Katinka Polderman en Sophie Reinders – Radboud Erfgoed

Meer video's van Katinka Polderman

VLOG | Katinka Polderman
VIDEO (1/3) | Katinka Polderman en Sophie Reinders bij Radboud Erfgoed
VIDEO (2/3) | Katinka Polderman en Sophie Reinders bij Radboud Erfgoed

De Locatie

Over De Lindenberg