Erfgoedfestival en Go Short slaan de handen ineen

Dat erfgoedlocaties met hun rijke geschiedenis een bron van inspiratie zijn én dat ze een prachtig podium kunnen bieden aan culturele evenementen, dat is een van de dingen die we met het Erfgoedfestival willen laten zien. En omdat we bijna niet kunnen wachten tot oktober, slaan we in september alvast de handen ineen met Go Short voor de ‘Go Short Gelderland Erfgoedtour’.

Go Short Gelderland Erfgoedtour

Drie unieke erfgoedlocaties in Zutphen en Harderwijk openen in september hun deuren voor een reeks filmvertoningen. Op 4, 17 en 24 september kun je genieten van het door Go Short samengestelde filmprogramma Kort en Krachtig! Dit speciaal voor het Erfgoedfestival ontwikkelde programma zoomt in op de culturele sector. Met een combinatie van comedy, animatie, satire en documentaire word je meegenomen in het veelzijdige en soms lastige leven van een artiest. Kom je ook kennis maken met de kunstvorm korte film?

Op 4 september kun je voor de filmvertoningen terecht bij Musea Zutphen. Vorig jaar vond Mr. Weazley, de achtkoppige band rond Benjamin Thode, hier zijn inspiratie voor het Erfgoedfestival. Op 17 september trekt de tour door naar het Bottermuseum in Harderwijk. Daar verbleef Ellen ten Damme deze zomer een week lang op een echte Botter en dook zij in de geschiedenis van vissers, scheepstimmerlieden, zeilmakers en nettenbreiers en -boeters die de stad hebben gevormd. De tour sluit af op 24 september in Dat Bolwerck Zutphen. Dit openbare rijksmonument, in het historische centrum van Zutphen, is een broeinest voor experiment. Daar vang je wellicht alvast een glimp op van de Zutphense deelname aan het Erfgoedfestival dit jaar: het Jong Metropole bij Erfgoedcentrum Zutphen.

Over Go Short

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al 13 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. De organisatie is jaarrond actief op het gebied van ontwikkeling, presentatie, distributie en promotie van korte film en talentvolle makers. Het jaarlijkse internationale filmfestival in april is het hoogtepunt. Het omvat, naast een competitie die kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards, een uitgebreide randprogrammering voor zowel publiek als internationale filmprofessionals én een scholierenprogramma. Sinds 2019 vindt Go Short ook in Arnhem plaats en wordt de Gelderland Film Pitch georganiseerd. Go Short heeft een unieke positie binnen het Nederlandse filmlandschap en is onderdeel van een stevig internationaal netwerk. Meer informatie: goshort.nl