Erfgoedfestival 2021

Erfgoedfestival 2021

Tien kunstenaars, geïnspireerd door tien Gelderse erfgoedlocaties. Dat is het Erfgoedfestival 2021. Helemaal in het teken van ‘Aan het werk’. Beleef het erfgoed event rondom de Maand van de Geschiedenis – van 3 oktober tot en met 31 oktober 2021 – op www.erfgoedfestival.nl

Programma van het Erfgoedfestival in Gelderland

Kunstenaars veranderen onze blik. Ze verrassen en laten ons nadenken. Met de zevende editie van het Erfgoedfestival bouwen we voort op het succes van de editie 2020. Tien kunstenaars verblijven tijdens het erfgoed event Erfgoedfestival 2021 een week op een bijzondere erfgoedlocatie in Gelderland. Daar laten zij zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Aan het werk’. We volgen de makers in een grote online campagne tijdens hun residentie en maakproces. Het Gelders Erfgoedfestival 2021 slaat daarmee een brug tussen de werelden van kunst en erfgoed.

Themaverhalen

Bij elke residentie hoort een themaverhaal. Dit is het verhaal dat de erfgoedlocatie verbindt met het thema ‘Aan het werk’. Zo zijn musea, archieven en andere organisaties thematisch verbonden door historische verhalen.

Jonge Gelderse talenten op het Erfgoedfestival

Vijf van de kunstenaars zijn vijf jonge Gelderse talenten. Ook zij verblijven tijdelijk op vijf uitzonderlijke erfgoedlocaties in Gelderland. De opdracht: laat je als kunstenaar inspireren door je verblijf en het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Aan het werk’. Gecombineerd met de vijf ervaren kunstenaars resulteert dit in een uniek online en fysiek erfgoed event!

Eerdere edities van het Erfgoedfestival in Gelderland

Het initiatief voor het festival ligt bij coöperatie Erfgoed Gelderland een samenwerkingsverband van meer dan 200 erfgoedorganisaties in de provincie. Dit is het zevende festival. De voorgaande edities waren: Gelderland 1900-2000 (2006), Geloven in Gelderland (2008), Gelegerd in Gelderland (2012), Gemaakt in Gelderland (2015) en Over Grenzen van Gelderland (2018). In 2020 was het eerste festival in de nieuwe stijl. Bekijk hier het archief.