Erfgoedfestival 2020 gaat online!

Tien kunstenaars, geïnspireerd door tien Gelderse erfgoedlocaties. Tel daar vijftig aanhakers bij op, en je krijgt Erfgoedfestival 2020. Helemaal in het teken van Oost/West. Beleef het erfgoed event rondom de Maand van de Geschiedenis – van 27 september tot 31 oktober 2020 – op www.erfgoedfestival.nl

Programma van het Erfgoedfestival in Gelderland

Kunstenaars veranderen onze blik. Ze verrassen en laten ons nadenken. Met de zesde editie van het Erfgoedfestival slaan we daarom een nieuwe weg in. Tien kunstenaars verblijven tijdens het erfgoed event erfgoedfestival 2020 een week op een bijzondere erfgoedlocatie in Gelderland. Daar laten zij zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. We volgen de makers in een grote online campagne tijdens hun residentie en maakproces. Het Gelders Erfgoedfestival 2020 slaat daarmee een brug tussen de werelden van kunst en erfgoed.

Aanhakers van het Gelderse Erfgoedfestival

Naast de tien residenties maken ook vijftig aanhakers onderdeel uit van het festival. Dit zijn musea, archieven en andere organisaties die door historische verhalen thematisch verbonden zijn aan het overkoepelende festivalthema én aan de tien residenties. 

Jonge Gelderse talenten op het Erfgoedfestival

Het Erfgoedfestival nodigt vijf jonge Gelderse talenten uit om tijdelijk te verblijven op vijf uitzonderlijke erfgoedlocaties in Gelderland. De opdracht: laat je als kunstenaar inspireren door je verblijf en het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. Gecombineerd met de tien kunstenaars in de tien hoofdresidenties en de vijftig aanhakers resulteert dit in een uniek online erfgoed event!

Eerdere edities van het Erfgoedfestival in Gelderland

Het initiatief voor het festival ligt bij coöperatie Erfgoed Gelderland, een samenwerkingsverband van meer dan 200 erfgoedorganisaties in de provincie. Dit is het zesde festival. De voorgaande edities waren: Gelderland 1900-2000 (2006), Geloven in Gelderland (2008), Gelegerd in Gelderland (2012), Gemaakt in Gelderland (2015) en Over Grenzen van Gelderland (2018).