Erfgoed Gelderland organiseert online Erfgoedfestival 2020

Erfgoed Gelderland organiseert van 27 september tot 31 oktober 2020 het Erfgoedfestival. Deze zesde editie staat volledig in het teken van het thema Oost/West. In tegenstelling tot eerdere edities beleef je deze editie volledig online rondom de Maand van de Geschiedenis.

Over Erfgoed Gelderland

Het initiatief van dit festival rondom het cultuurhistorisch erfgoed van Gelderland ligt bij de coƶperatie Erfgoed Gelderland. Een samenwerkingsverband van meer dan 200 erfgoedorganisaties in de provincie, waarin organisaties samenwerken, kennis delen en het Gelders erfgoed presenteren. Musea, historische verenigingen, archieven, monumentenorganisaties en andere erfgoedorganisaties en gemeenten kunnen bij onze coƶperatie terecht met vragen rondom beleid, collecties, immaterieel erfgoed en andere gerelateerde onderwerpen.

Erfgoed Gelderland en het Erfgoedfestival

Het festival staat helemaal in het teken van het cultureel erfgoed in Gelderland. Met deze zesde editie slaan we een brug tussen de werelden van kunst en erfgoed, daarmee slaan we ook een nieuwe weg in. Deze combinatie van kunst en Gelders erfgoed is namelijk uniek. Wij zijn van mening dat kunstenaars verrassen en ons laten nadenken. Zij veranderen onze blik. Tien kunstenaars verblijven daarom tijdens het festival op bijzondere erfgoedlocaties, om het erfgoed in Gelderland onder de aandacht te brengen. De kunstenaars laten zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. In tegenstelling tot eerdere edities, vindt het event in 2020 online plaats. We volgen de kunstenaars online tijdens hun residentie en maakproces.

Tien kunstenaars, vijftig aanhakers, vijf jonge Gelderse talenten

Naast de tien kunstenaars maken ook vijftig aanhakers en vijf jonge Gelderse talenten onderdeel uit van het festival in Gelderland. Onder de vijftig aanhakers vallen bijvoorbeeld musea, archieven en andere organisaties die thematisch verbonden zijn met de tien residenties en met het thema. Daarnaast verblijven vijf jonge Gelderse talenten op vijf uitzonderlijke locaties van het Gelders erfgoed. Zij krijgen ook de opdracht om zich te laten inspireren door de residentie en het thema Oost/West. Kortom, de combinatie van tien kunstenaars in tien prachtige residenties, vijftig aanhakers en vijf jonge, getalenteerde kunstenaars resulteert in een uniek festival door de combinatie van kunst en cultuurhistorisch erfgoed in Gelderland, dat ook nog eens online te volgen is. Beleef het van 27 september tot 31 oktober!