Dagje uit in Gelderland: Erfgoedfestival 2020

Op zoek naar een leuk dagje uit in Gelderland? Met het Erfgoedfestival brengen we het erfgoed en verleden van Gelderland weer tot leven. Jaarlijks organiseren we het Erfgoedfestival om het Gelders erfgoed weer onder de aandacht te brengen. Een leuk dagje uit samen met je partner, kinderen of vrienden en vriendinnen. In tegenstelling tot eerdere edities vindt de editie in 2020 echter online plaats. Tien kunstenaars geïnspireerd door tien Gelderse erfgoedlocaties. Tel daar vijftig aanhakers met historische verhalen bij op, en je krijgt Erfgoedfestival Gelderland 2020. Helemaal in het teken van het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. Beleef het online van van 27 september tot 31 oktober 2020 op onze website.

Dagje uit in Gelderland voor volwassenen en kinderen

Op zoek naar een cultureel dagje uit in Gelderland? Op zondag 27 september opent het Erfgoedfestival met online optredens van rapper Typhoon en schrijver Jaap Robben. Live vanuit Arnhem. Een evenement dat zowel fysiek – zij het beperkt – als online – via Facebook en www.erfgoedfestival.nl – te volgen is: een leuk uitje op locatie of vanaf je eigen huiskamer!

Openingsprogramma van het Erfgoedfestival 2020

De opzet: tien kunstenaars, waaronder Typhoon en Robben, resideerden voor het Erfgoedfestival op verschillende bijzondere erfgoedlocaties in Gelderland. Ze lieten zich inspireren door de plek en het thema Oost/West. Zo verbleef Typhoon in het middeleeuwse Slot Loevestein. Jazeker, de plek van Hugo de Groot en zijn boekenkistverdwijntruc. Schrijver Jaap Robben was te gast in het Grenslandmuseum: het museum over de belangrijkste stoeprand van Nederland. Tijdens de opening presenteren zij het eindresultaat van hun residentie. De aftrap is een écht cultureel dagje uit; het is namelijk tevens de landelijke opening van de Maand van de Geschiedenis!

Online dagje uit in Gelderland

Benieuwd naar de totstandkoming van alle werken? De hele maand oktober nemen de tien kunstenaars je mee in het maakproces via talloze making-ofs. Volg het festival online voorafgaand en tijdens de Maand van de Geschiedenis (27 september – 31 oktober) op erfgoedfestival.nl.