Dagje uit Gelderland

DAGJE UIT IN GELDERLAND: ERFGOEDFESTIVAL 2021

Op zoek naar een leuk dagje uit in Gelderland? Met het Erfgoedfestival brengen we het erfgoed en verleden van Gelderland weer tot leven. Jaarlijks organiseren we het Erfgoedfestival om het Gelders erfgoed weer onder de aandacht te brengen. Een leuk dagje uit samen met je partner, kinderen of vrienden en vriendinnen. Het Erfgoedfestival 2021 vindt grotendeels online plaats. Helemaal in het teken van ‘Aan het werk’, het thema van de Maand van de Geschiedenis. Beleef het online van 3 oktober tot en met 31 oktober 2021 op onze website.

Dagje uit in Gelderland voor volwassenen en kinderen

Op zoek naar een cultureel dagje uit in Gelderland? Op zondag 3 oktober opent het Erfgoedfestival met online optredens van de deelnemende artiesten. Een evenement dat zowel fysiek – zij het beperkt – als online – via Facebook en www.erfgoedfestival.nl – te volgen is: een leuk uitje op locatie of vanaf je eigen huiskamer!

Openingsprogramma van het Erfgoedfestival 2021

De opzet: tien kunstenaars resideerden voor het Erfgoedfestival op verschillende bijzondere erfgoedlocaties in Gelderland. Ze lieten zich inspireren door de plek en het thema ‘Aan het werk’. Tijdens de opening presenteren de eerste artiesten het eindresultaat van hun residentie. De aftrap is een écht cultureel dagje uit; het is namelijk tevens de landelijke opening van de Maand van de Geschiedenis!

Online dagje uit in Gelderland

Benieuwd naar de totstandkoming van alle werken? De hele maand oktober nemen de tien kunstenaars je mee in het maakproces via social media en talloze video’s. Volg het festival online voorafgaand en tijdens de Maand van de Geschiedenis (3 oktober t/m 31 oktober) op erfgoedfestival.nl.