16 april 2018

Hier en daar

Zit het jullie ook wel eens TOT HIER dat Nederlanders steeds vaker TE VER gaan? En willen jullie die ergernis soms een plek geven? Zoek dan niet. Zo’n genoeg-is-genoeg plek is er! En wel langs de Lek tegenover Wijk bij Duurstede (Snapshot).

Een geschikte locatie is het daar aan die grensrivier tussen Utrecht en Gelderland. Want niet alleen kun je hier je als zelf-begrensde burger heel plezierig balen over anderen, het is tevens een terreintje waar (notoire) grensoverschrijders in de gaten lopen. Waar zij worden gemaand binnen de grenzen van het betamelijke te blijven. TOT HIER en niet verder!

Een geweldige spot dus, deze Lekplek. Aan beide ‘kampen’ is gedacht. In de eerste plaats aan de balende brave burgers. Maar dankzij de nabije veerpont toch ook aan de vrijere vogels in onze samenleving. En weet je wat nu zo leuk is? Beide groepen zie je hier uiteindelijk toch samen een grens passeren. De hele dag door zelfs. Heen en weer. Heen en weer. Maar wel op een ordelijke manier. Iedereen tevreden. Wat wil je nog meer? En zou op deze grensverleggende ontmoetingsplek toch een grensrechter nodig zijn, dan wende men zich tot staalkunstenaar Jan Kleingeld uit Leiden. Hij bedacht het Gelderse TOT HIER monument en is in ruil voor klinkende muntjes vast bereid om te bemiddelen.

En dan nog dit: wat let Grenzeloos Gelderland eigenlijk om veel meer TOT HIER of desnoods TOT DAAR (aan toe) plekken langs haar buitengrenzen te creëren? Met z’n allen tegelijk hier en daar grenzen opzoeken is veel leuker. Toch?

 

Geschreven door Jelle Leenes

Jelle Leenes

Website: http://www.portretteurvannederland.nl/

Deel deze pagina op social media: