15 mei 2018

Blogbuster

Wel eens gehoord van een blogbuster? Zo’n blog die zo vaak wordt gelezen en gedeeld dat je rustig kunt spreken van een kaskraker? Nee, dan heb je vast ook nooit gehoord van een blogbus. Een autobus ten behoeve van bloggers.

Een interessant fenomeen trouwens, de blogbus. Je ziet ‘m zelden of nooit. Sterker: het zou best eens kunnen zijn dat de touringcar waarmee het Gelderse Grenzen Erfgoedfestival begin deze week een twintigtal bloggers trakteerde op een excursie in de omgeving van Nijmegen, een landelijke primeur was. Nu ja, in elk geval een Gelderse primeur. En weet je wat, ik mocht mee in die bus die normaal gesproken in gebruik is als spelersbus van voetbalclub VVV Venlo.

De spelersbus, pardon, de blogbus bracht ons die dag bij wijze van festival voorproefje naar het Van ‘t Lindenhout Museum in Nijmegen, naar het klooster Graefenthal, net over de grens in het Duitse Goch, naar het Limburgse Gennep en naar de Waal bij Beuningen. Zo maar vier van de vele locaties in het voormalige hertogdom Gelre waar de komende maanden door middel van ruim 200 (!) festivalactiviteiten in de ruimste zin van het woord grenzen worden verkend en overschreden.

Tijdens de gevarieerde blogtocht in de blogbus werd al heel wat afgetwitterd en afgeblogd. Precies wat de organisatie van het Erfgoedfestival voor ogen stond. Wat haar betreft wordt er de komende maanden nog veel meer over het festival geblogd (en gevlogd). Een prima aanpak. En nu maar hopen dat een aantal van die blogs de status van blogbuster bereiken. En wat mij betreft mag die Gelderse Blogbus vaker rijden.

 

Geschreven door Jelle Leenes

Jelle Leenes

Website: http://www.portretteurvannederland.nl/

Deel deze pagina op social media: