Suzanne Liem

Museum Bronbeek

Suzanne Liem

Op haar vijfendertigste gooide ze haar leven compleet om. Na een carrière in de verzekeringswereld begon Suzanne aan de Fotoacademie. Dat fotograferen, dat deed ze al veel langer. Sinds haar achtste levensjaar, om precies te zijn. Inmiddels heeft Suzanne zich gespecialiseerd in het maken prachtige portretten. En regelmatig eist Indonesië – het thuisland van haar vader – een rol op in haar werk.

Copyright: Ruud van der Graaf

4 OKTOBER | SUZANNE LIEM:

Buitenexpositie

De residentie van Suzanne leverde een indrukwekkende fotoreportage op over de gehele gemeenschap – bewoners, werknemers, restaurant- en museummedewerkers – van Bronbeek. Met aandacht voor het verleden, dat hen allen bindt. Maar ook voor het heden; een tijd waarin de bewoners moeten worden beschermd tegen een ontwrichtend virus. Het werk van Suzanne is tot 1 juli 2021 te zien in de tuin van het landgoed. Meer informatie.

Museum Bronbeek

Een huis vol kennis over Nederlands-Indië. In de vorm van voorwerpen, memoires, schilderijen, foto’s… en de herinneringen van zijn bewoners. In 1859 schonk koning Willem III zijn buitenverblijf aan de staat, op voorwaarde dat er een tehuis kwam voor militairen van het koloniale leger. Nog steeds wonen er zo’n vijftig veteranen van de krijgsmacht en het KNIL. Inmiddels vergezeld van een museum en kenniscentrum.

Lees meer over Museum Bronbeek op mijnGelderland.


Bekijk meer van Suzanne Liem:

MAKING-OF | DEEL 1:

MAKING-OF | DEEL 2:

MAKING-OF | DEEL 3:

VLOG: Suzanne Liem bij Museum Bronbeek