Paulien Cornelisse

Regionaal Archief Rivierenland / Flipje Streekmuseum

Paulien Cornelisse

Een rariteitenkabinet van weetjes over het land van de rijzende zon. In Japan in honderd kleine stukjes (2020) schrijft Paulien over haar ware liefde. Met uiteraard ook aandacht voor de Japanse taal. Eerdere boeken gingen over het Nederlands en over een verwarde cavia. Mocht je onverhoopt niet van lezen houden; gelukkig doet deze psycholoog – afgestudeerd en wel – tevens aan cabaret, podcasts en tv.

Copyright: Frank de Ruiter

25 OKTOBER | PAULIEN CORNELISSE:

Regionaal Archief Rivierenland / Flipje Streekmuseum

Dertien kilometer aan unieke archiefstukken. Afkomstig van gemeenten, bedrijven, organisaties en particulieren. Het geheugen van Rivierenland ligt kortom opgeslagen in het Regionaal Archief Rivierenland, waar dag in dag uit een strijd wordt geleverd tegen de schimmel en inktvraat.

Je vindt er natuurlijk van alles over dat brave blonde stripfiguurtje met zijn witte koksmuts. Maar het museum in Tiel heeft meer te bieden dan alleen Flipje. Wat dacht je van exposities over Tiel tijdens de Tweede Wereldoorlog of het verleden van de befaamde jamfabriek. Of een complete stijlkamer uit de achttiende eeuw, vol zilver en porselein.

Lees meer over het Regionaal Archief Rivierenland op mijnGelderland of bekijk hun collectie op CollectieGelderland.

Lees meer over het Flipje- en Streekmuseum Tiel op mijnGelderland of bekijk hun collectie op CollectieGelderland.


Bekijk meer van Paulien Cornelisse:

MAKING-OF | DEEL 1:

MAKING-OF | DEEL 2:

MAKING-OF | DEEL 3:

Vlog: Paulien Cornelisse in het Regionaal Archief Rivierenland