Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Werkstatt an der Grenze

22 juni 2018 - 13:30 - 19:00

‘Werkstatt an der Grenze’ is een grensoverschrijdende projectweek van verschillende Nederlandse en Duitse universiteiten en hogescholen in de grensregio, waarin Nederlandse en Duitse studenten samen onderzoek gaan doen naar de Nederlands-Duitse grens en haar historisch-politieke betekenis. De studenten starten tijdens de projectweek, van 18 t/m 22 juni 2018, een onderzoek naar verschillende grensthema’s, zoals de douane – vroeger en nu, de Nederlandse bezetting van Duitse gebieden na de Tweede Wereldoorlog en geschiedenisonderwijs over de Tweede Wereldoorlog. De resultaten worden in twee eindproducten verwerkt. Ze schrijven een essay, dat verwerkt wordt in een publicatie van de Provincie Gelderland, en bereiden een publiekspresentatie voor. Op 22 juni bent u welkom om de publiekspresentaties van de studenten bij te wonen. De presentaties vinden plaats tussen 13.30 en 19.00 uur. De presentaties zijn in het Duits, Nederlands en Engels. De dag zal worden afgesloten met een borrel.

‘Werkstatt an der Grenze’ is een samenwerking van de Radboud Universiteit, Hochschule Rhein-Waal, Universiteit Duisburg-Essen, Provincie Gelderland.

 

De presentaties vinden plaats op de Hochschule Rhein-Waal, Marie-Curie-Straße in gebouw 5A, begane grond (ErdGeschoss), ruimte 001. De ligging van gebouw 5A staat in de afbeelding hieronder uitgelegd (linksonder op de kaart).

 

Gegevens

Datum:
22 juni 2018
Tijd:
13:30 - 19:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Radboud Universiteit
Telefoon:
024-3611811
E-mail:
w.v.meurs@let.ru.nl

Overige informatie

Leuk voor kinderen
ja
Geschikt voor minder validen
ja
Vertaling naar Duits gewenst
nee

Locatie

Kleve
Marie-Curie-Straße
Hochschule Rhein-Waal, Kreis Kleve 47533 Duitsland
+ Google Maps

Deel deze pagina op social media: