Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Wandelroute: Grenzgeschichte(n) Elmpterwald

23 mei 2018 - 30 april 2019

Het project Grenzgeschichte(n) heeft betrekking op de gebeurtenissen in de grensstreek tijdens de laatste periode van de Tweede Wereldoorlog. Het gaat over de geschiedenis (Geschichte) en over de verhalen (Geschichten) uit die periode in dit grensgebied. Gemeente Niederkuchten, Roerdalen en Roermond willen u deze gebeurtenissen gezamenlijk vertellen en daarbij tevens aandacht schenken aan het samen opkomen voor vrijheid en vrede.

Vanaf september 1944 werden ongeveer 7.000 Ostarbeiter, gedeeltelijk vrouwen, ingezet bij het aanleggen van de verdedigingswerken in deze grensregio. De tankgrachten en bijbehorende structuren waren onder andere onderdeel van de Maas-Rur-Stellung. Deze structuren waren bedoeld om oprukkende geallieerde tanks en begeleidende infanterie te vertragen en effectief te kunnen aanvallen.

Tijdens de wandeling van ca. 7 km treft u restanten aan van deze tankgrachten en bijbehorende loopgraven. Via informatiepanelen ontvangt u aanvullende informatie over de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in deze grensregio. De wandeling start op de parkeerplaats naast het Flecherhotel Bosrijk (Duitsland) en is op eigen gelegenheid te bewandelen.

Naast deze wandelroute zijn nog drie fietsroutes ontwikkeld. Flyers van de wandel- en fietsroutes zijn verkrijgbaar bij de gemeente Niederkrüchten, Roerdalen en Roermond, bij de VVV Midden-Limburg en bij het Fletcherhotel Bosrijk. De fietsroute is in drie talen Duits, Nederlands en Engels en op eigen gelegenheid te fietsen.

 

Bekijk hier de route

Gegevens

Begin:
23 mei 2018
Einde:
30 april
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Organisator

Stichting Oorlogserfgoed Midden Limburg
E-mail:
info@oorlogserfgoedml.com
Website:
www.oorlogserfgoedml.com

Overige informatie

Geschikt voor minder validen
nee
Vertaling naar Duits gewenst
ja

Locatie

Start bij parkeerplaats Flecherhotel Bosrijk (Duitse zijde)
Maalbroek 102
Roermond, Limburg 6042 KN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 46 31 45 75
Website:
www.hotelbosrijkroermond.nl

Deel deze pagina op social media: