Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

TV-Uitzending: Over Grenzen van het Gelderse Overkwartier

14 juni 2018 - 17:20 - 17:40

René Arendsen begint zijn reis door het Gelderse Overkwartier in de oude hoofdstad van het kwartier van Roermond. In de Munsterkerk is tijdens het Erfgoedfestival een tentoonstelling te zien over het voormalige hertogdom Gelre (1339 – 1795). Dit is de directe voorloper van de provincie Gelderland. Ook grote delen van Noord- en Midden-Limburg en Duitsland hoorden daarbij.

Speciaal voor het Erfgoedfestival is een fietsroute uitgezet langs de oude grenzen van het hertogdom Gelre. De route is in totaal 900 kilometer. René fietst het meest zuidelijke traject van Roermond naar het Duitse, maar ooit Gelderse, Erkelenz. Onderweg komt hij verschillende Gelderse kastelen tegen zoals het kasteel van Montfort en de motte van Wassenberg.

Zelfs het Limburgs Museum in Venlo doet mee aan het Gelderse Erfgoedfestival. Dit mooie provinciale museum heeft een kleine tentoonstelling ingericht met oude kaarten van Limburg waarvan veel exemplaren uit de tijd van het Hertogdom Gelre.

Ook het Noord-Limburgse Gennep doet mee aan het Erfgoedfestival. En hoe. Het stadje staat bol van de activiteiten. Van fietsroutes tot exposities. Gennep haalt alles uit de kast om bezoekers te vertellen over de rijke geschiedenis op de grens van Gelre, Brabant, Kleef, Limburg, Nederland en Duitsland. Ook de Gelredag van zaterdag 16 juni is in Gennep.

René eindigt zijn fietstocht op de Gelderische Landesburg van Erkelenz, ooit de meest zuidoostelijke stad van Gelderland.

Gegevens

Datum:
14 juni 2018
Tijd:
17:20 - 17:40
Evenement Tags:

Organisator

Omroep Gelderland
Telefoon:
026-3713713
Website:
www.gld.nl

Deel deze pagina op social media: