Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Stoomweekend

7 juli 2018 - 8 juli 2018

€6

Stoomfeest in het weekend van 7 en 8 juli, tevens de Tuut onder stoom.

Tijdens dit stoomweekend van Museum De Tuut, stoomgemaal en motorenmuseum, krijgen de bezoekers te zien hoe het gemaal in de periode 1918 – 1967 gerund werd. De stokers stoken de ketels om stoom te produceren, de machinisten laten de stoommachines draaien op de stoom. Overal is uitleg bij van de betrokken vrijwilligers. In het museum is een tentoonstelling over de 100 jaar dat het gemaal nu bestaat, zowel de actieve periode, de vervanging door het naastgelegen Bloemersgemaal en de daarmee gepaard gaande verwaarlozing van het stoomgemaal, en de uiteindelijke redding door zeer gedreven vrijwilligers. Daarnaast zijn er rondvaarten in de Nieuwe Wetering rond De Tuut met uitleg over de rol van dit erfgoed in de waterhuishouding van het Land van Maas en Waal.

Zondag 8 juli wordt in het kader van het 100-jarig bestaan van De Tuut een feestelijk stoomfeest georganiseerd met o.a. een stoomtractor, stoomwerktuigen en stoomschepen. Dat alles in een feestelijke sfeer met speelmogelijkheden voor kinderen.

Bezoek op 7 en 8 juli het Stoomweekend van Museum de Tuut, Stoomgemaal en Motorenmuseum. Meer informatie: www.de-tuut.nl

Gegevens

Begin:
7 juli 2018
Einde:
8 juli 2018
Kosten:
€6
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.de-tuut.nl

Organisator

Museum De Tuut
Telefoon:
0487-541156
E-mail:
info@de-tuut.nl
Website:
www.de-tuut.nl

Overige informatie

Leuk voor kinderen
ja
Geschikt voor minder validen
ja
Vertaling naar Duits gewenst
nee

Locatie

Museum de Tuut, Stoomgemaal en Motorenmuseum
De Tuut 1
Appeltern, Gelderland 6629AA
+ Google Maps
Telefoon:
0487-541156
Website:
www.de-tuut.nl

Deel deze pagina op social media: