Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

RoMeincraft

23 juni 2018 - 11:00 - 16:00

Kom de allereerste grenzen verkennen: de Romeinse Limes. Langs deze grenzen zijn archeologische vondsten van Romeinse legerkampen, nederzettingen en woningen gevonden. Samen met archeologen kunnen kinderen aan de slag in de game Minecraft om te bouwen aan Romeins erfgoed.

De Minecraft-events zijn onder leiding van gameprofessionals. Het bouwen gebeurt aan de hand van archeologische en historische informatie, maar kinderen zullen zelf ook flink creatief moeten zijn. Hoe zag de regio er in die tijd uit? Wat voor huizen stonden er? Wat was er in een kamp aanwezig? Hoe leefde je in die tijd? Samen bouwen we een stukje van de Romeinse wereld. Ook kun je de echte vondsten in het museum bekijken. Naast het bouwen is er ook de mogelijkheid om de Romeinse Limes (grens) in Vitual Reality te ervaren!

Er zijn vier computers aanwezig, waarvan één met VR, dus het kan zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent. Je kunt ook een eigen laptop meenemen waarop Minecraft (versie 1.12.2) en de forge mod geïnstalleerd zijn. De workshop is gratis toegankelijk, van tevoren of erna het museum bezoeken? Dat kan, maar daar heb je wel een museum ticket voor nodig.

Meegebouwd tijdens een RoMeincraft evenement? Of wil je alvast oefenen met Romeins Minecraften voor een volgend evenement? Onze kaart van Romeins Gelderland is nu te downloaden!

RoMeincraft is een samenwerking van het erfgoedfestival, Romeinennetwerk en Stichting Value.

Gegevens

Datum:
23 juni 2018
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.erfgoedfestival.nl

Organisator

Erfgoedfestival
E-mail:
info@erfgoedfestival.nl
Website:
erfgoedfestival.nl

Overige informatie

Leuk voor kinderen
ja
Geschikt voor minder validen
ja
Vertaling naar Duits gewenst
nee

Locatie

De Bastei
Waalkade 83-84
Nijmegen, Gelderland 6511 XR Nederland
+ Google Maps

Deel deze pagina op social media: