Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Over Grenzen in Museum Nairac

22 juni 2018 - 29 september 2018

€7,50

Deze zomer zoekt Museum Nairac met de tentoonstelling ‘Over Grenzen’ de grenzen van erfgoed op. De tentoonstelling is een onderdeel van het Gelderland brede erfgoedfestival dat eens per twee jaar plaatsvindt. Een aantal in de Gemeente Barneveld werkende kunstenaars is gevraagd om, geïnspireerd door het thema van het festival ‘Over grenzen’, nieuw werk te creëren.

De resultaten van dit creatieve denkproces worden tentoongesteld rondom een presentatie archeologische vondsten uit de collectie van Museum Nairac. De voorwerpen hebben hun oorsprong vaak ver buiten de grenzen van het huidige Gelderland.

De kunstwerken, stuk voor stuk intrigerende interpretaties van het woord ‘grenzen’, werpen licht op wat grenzen met een mens doen. Werken ze beperkend, beschermend, worden ze opgezocht, overschreden, vervaagd, duidelijk gemaakt? Zijn de grenzen van vroeger gelijk aan die van tegenwoordig? Oud en nieuw raken en versterken elkaar en zo ontstaat het erfgoed van morgen.

Deze tentoonstelling is te bezoeken vanaf 22 juni t/m 29 september en is een samenwerking met Kunstcollectief Barneveld dat dit jaar haar tweede lustrum viert. Kijk voor actuele informatie en openingstijden op nairac.nl.

Gegevens

Begin:
22 juni 2018
Einde:
29 september 2018
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
http://nairac.nl/

Organisator

Museum Nairac
Telefoon:
0342-415666
E-mail:
info@nairac.nl
Website:
http://nairac.nl/

Overige informatie

Leuk voor kinderen
ja
Geschikt voor minder validen
ja

Locatie

Museum Nairac
Brouwerstraat 1,Barneveld
Barneveld, Barneveld, Gelderland, 3771 HA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
342415666
Website:
nairac.nl

Deel deze pagina op social media: