Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

‘Ode aan Doesburgse grensverleggers’: een stadsvertelling

1 juli 2018 - 12:00 - 13:00

In de sfeervolle ambiance van de Doesburgse Gasthuiskerk opent iedere Culturele Zondag traditiegetrouw met een Stadsvertelling. In krap 15 minuten krijgt de toehoorder een flitsend verhaal over een steeds wisselend onderwerp.

Op zondag 1 juli 2018 gaan we figuurlijk op pad met de onderzoekers van Het Huis Doesburg. Zij nemen ons mee in het verhaal van de Gordons, waarvan het eerste familielid tijdens de Tachtigjarige oorlog vanuit Schotland naar de Nederlandse Republiek komt. Deze Schotse immigrantenfamilie schopt het ver in de achttiende eeuw. In het Gelderse Doesburg, Harderwijk en Wageningen, in Holland en in de kolonie aan de Kaap in zuidelijk Afrika.

De familie kijkt en komt niet alleen over grenzen, maar speelt ook een grote rol in het verleggen ervan. In het verhaal komen grens- en vestingstad Doesburg, Oranjegezinden en Patriotten, de Schotse Brigade, de VOC en nog heel veel meer aan bod. Bent u na afloop ook zo enthousiast over de Gordons, een ‘familie zonder grenzen’? Dan kunt u aansluitend de stadswandeling ‘Doesburgse Grensverleggers’ door het fraaie historische centrum maken. Deze stadswandeling is gratis verkrijgbaar bij de VVV Doesburg.

Gegevens

Datum:
1 juli 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.gordonindoesburg.nl

Organisator

Het Huis Doesburg
E-mail:
info@hethuisdoesburg.nl
Website:
www.gordonindoesburg.nl

Overige informatie

Leuk voor kinderen
nee
Geschikt voor minder validen
ja
Vertaling naar Duits gewenst
nee

Locatie

Gasthuiskerk Doesburg
Gasthuisstraat 41
Doesburg, Gelderland 6981 CP Nederland
+ Google Maps
Website:
www.gasthuiskerkdoesburg.nl

Deel deze pagina op social media: