Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Ketters, geloof in Nimmegen

25 mei 2018 - 20:30 - 22:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 8:30pm, happening 4 times

Eén activiteit op 26 mei 2018 om 13:30

€15,50

Van 23 t/m 26 mei 2018 voert vereniging MusicalMakers haar productie ‘Ketters, geloof in Nimmegen’ op in de theaterzaal van LUX. Deze nieuwe musical, geschreven door Marieke Cranen, vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde ten tijde van de 80-jarige oorlog. Tegen een achtergrond van geloofsstrijd ontvouwt zich het verhaal van de protestantse Joost, fanatiek voorvechter van ‘hun’ vrije rechten, en de katholieke Maaike, dochter van toenmalig burgemeester Vlemminck.

Met haar tactische ligging aan de Waal was Nijmegen een belangrijke spil in de strijd tussen katholiek en protestant. De constante machtswisseling tussen katholiek en protestant maakte echter ook dat velen in deze periode de stad verlieten. De musical start met de inval van het katholiek Spaanse leger in 1585, om te eindigen met de omstreden reductie van Nijmegen in 1591. Middels uitvoerig onderzoek is getracht het verhaal in een zo getrouw mogelijke setting te plaatsen. Zo zijn in de musical herkenbare plaatsen in en rondom Nijmegen uit die tijd terug te zien, zoals het Valkhof, het Raadhuis, de Stevenskerk en Fort Knodsenburg.

Tickets voor de voorstelling ‘Ketters, geloof in Nimmegen’ kosten €15,50 en kunnen besteld worden via musicalmakers.nl/shop/.

Naast het bezoeken van de voorstellingen is het mogelijk de historische plekken uit de musical te bekijken onder leiding van een stadsgids van het Gilde (extra kosten €4,-). Daarnaast kunt u zich verdiepen in de achtergronden van deze tijd bij een bezoek aan de bijbehorende expositie in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Gegevens

Datum:
25 mei 2018
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€15,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.musicalmakers.nl/

Organisator

MusicalMakers
E-mail:
info@musicalmakers.nl
Website:
www.musicalmakers.nl

Overige informatie

Leuk voor kinderen
ja
Geschikt voor minder validen
ja

Locatie

LUX
Mariënburg 38-39
Nijmegen, Nederland
+ Google Maps
Website:
www.lux-nijmegen.nl

Deel deze pagina op social media: