Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Het Duitse Lijntje

11 juli 2018

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Eén activiteit op 17 juni 2018 om 12:00am

Eén activiteit op 11 juli 2018 om 12:00am

€2,50

Gennep was eind 19de/begin 20ste eeuw het middelpunt van de internationale spoorlijn die bekend staat als het Duitse lijntje. Het hoofdkantoor, de werkplaats en remise en het grensstation waren er gevestigd. De spoorlijn nam het slaperige stadje mee in de vaart der volkeren. Meer dan een derde deel van de bevolking verdiende zijn brood met het Duitse lijntje. De spoorlijn is al bijna een halve eeuw geleden opgeheven, maar er zijn nog tal van stille getuigen van deze rijke geschiedenis. Te beginnen met de expositie in museum Het Petershuis.

Op de fietstocht ‘Beleef het Duitse lijntje’ nemen twee vertellers de deelnemers mee vanaf Het Petershuis langs de meest markante herinneringen aan de oude spoorlijn – tot over de Duitse grens. Onderweg maakt de groep een aantal stops waar in geuren en kleuren verhalen over de geschiedenis én de toekomst van het Duitse lijntje verteld worden.

Deelnemers ontvangen een gedrukte brochure met een korte geschiedenis van het Duitse lijntje en de fietsroute. De brochure zal beschikbaar worden gesteld aan de bezoekers van Het Petershuis en de VVV, zodat ook zonder begeleiding langs de herinneringen van de Gennepse spoorweggeschiedenis gefietst kan worden.

 

Praktische informatie:

De fietstocht wordt op 9 juni, 17 juni en 11 juli georganiseerd. Starttijden om 12.30 uur en 15.00 uur. De fietstocht duurt ongeveer 2 uur en is 15 km lang. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen per tocht. Op aanvraag kunnen groepen van minimaal 8 personen ook op andere tijdstippen op pad gaan.

Dit project wordt uitgevoerd door Stichting Mosaïque. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.museumhetpetershuis.nl.

 

 

Gegevens

Datum:
11 juli 2018
Kosten:
€2,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.museumhetpetershuis.nl

Organisator

Museum Het Petershuis
Telefoon:
0485-514400
E-mail:
petershuis@ziggo.nl
Website:
www.museumhetpetershuis.nl

Overige informatie

Leuk voor kinderen
ja
Geschikt voor minder validen
nee
Vertaling naar Duits gewenst
ja

Locatie

Historisch centrum Gennep
Gennep, Limburg Nederland + Google Maps

Deel deze pagina op social media: