Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Ontdek de Geluksplekken in Roerdalen

23 mei 2018 - 30 april 2019

Deze 66 kilometerlange fietsroute neemt je mee door Roerdalen, een verstilde streek midden in Limburg. De Roer meandert hier nog door het landschap. Om je heen strekken weilanden, akkers en loof- en naaldbossen zich uit. De route neemt je bijvoorbeeld mee door Nationaal Park de Meinweg waar je een voor Nederland uniek en gevarieerd plateaulandschap aantreft. Word je normaal gesproken al gelukkig van fietsen, dan heeft deze route nog wat extra’s voor je in petto. Vijfentwintig extraatjes, om precies te zijn. Want langs de route liggen 25 locaties waar de bewoners van Roerdalen gelukkig van worden.

Ontdek de 25 geluksplekken in de gemeente Roerdalen. De inwoners van de gemeente Roerdalen hebben deze plekken, verborgen parels van geluk, aangewezen. Zes van deze plekken zijn ook kindergeluksplekken. De geluksplekken liggen in de kernen van Herkenbosch, Vlodrop, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Melick en in het buitengebied. Bij elke geluksplek staat een bord met een omschrijving van het geluk dat je op deze plek kunt vinden. De geluksplekken hebben ook nog iets bijzonders: bij iedere geluksplek is een geocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Bij iedere geluksplek vindt u een link naar meer informatie over de geocache die daar verstopt ligt. Zoek op www.geocaching.com naar ‘Roerdalen’ voor alle geocaches in de gemeente.

Neem de tijd om deze Geluksplekken op je in te laten werken. Op de route kom je door een aantal schilderachtige dorpjes, er is altijd wel een terrasje te vinden waar een verse vlaai of uitgebreide lunch geserveerd wordt. Want lekker eten, dat is ook geluk. Bij de VVV’s Midden-Limburg is een speciale brochure -een reisgids naar het geluk- verkrijgbaar waarin alle locaties uitgebreid beschreven worden. Klik hier naar meer route-informatie.

Kijk voor meer informatie op www.roerdalen.nl/geluksplekken. Neem daarnaast ook eens een kijkje op de site van de Geluksplekken in Wassenberg (D): wassenberg.de/glanzlichter/spectaculum/

Gegevens

Begin:
23 mei 2018
Einde:
30 april
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.roerdalen.nl/geluksplekken/onze-geluksplekken_44232/

Organisator

Limburg Marketing
Telefoon:
0475386305
E-mail:
angelique@limburg.marketing
Website:
vvvmiddenlimburg.nl

Locatie

Roerdalen
Roerdalen, + Google Maps

Deel deze pagina op social media: