Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Gelredag 16 juni – Museum het Petershuis, Gennep

16 juni 2018 - 10:00 - 12:00

Gratis

De Gelredagen gaan weer de grens over! Voor het eerst kan je tijdens een Gelredag een bezoek brengen aan Limburg, aan Gennep om precies te zijn.

Op zaterdag 16 juni gaan we voor de Gelredag de grens over naar Limburg, die is dan in Museum het Petershuis in Gennep. Eeuwenlang maakte deze plaats deel uit van Gelre. Gennep haalt alles uit de kast om bezoekers te vertellen over de rijke geschiedenis op de grens van Gelre.

In Museum het Petershuis kom je alles te weten over de geschiedenis van Gennep: over de Romeinse tijd, de tijd als belangrijke spoorwegstad en over het inmiddels verdwenen kasteel, het Genneperhuis. Ook is het mooie oude stadhuis te bezoeken. André Vermeulen geeft daar een lezing over de belangrijke middeleeuwse Gennepse geestelijke Norbertus, de stichter van de Norbertijner kloosterorde.
Maar dat is nog niet alles! Ook de protestantse kerk, de thuiskerk van de oudste protestantse gemeente van Nederland, is tijdens de Gelredag te bezoeken. Net als de Kenniskeuken waar je een maquette van Gennep in vroeger tijden kan bekijken.

De Gelredagen in juni en juli staan in het teken van het Erfgoedfestival Gelderland Over Grenzen. In Gelderland hebben grenzen door de eeuwen heen een grote rol gespeeld. Gennep maakte lang deel uit van het hertogdom Gelre, voor achtereenvolgens bij Kleef en Pruisen hoorde, voor het in 1815 bij Nederland kwam. Na de Belgische opstand hoort het tot 1839 bij België om dan definitief Nederlands te worden.

Tot 16 juni in Gennep!
Bezoekadres: Niersstraat 2, Gennep

Gegevens

Datum:
16 juni 2018
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Omroep Gelderland
Telefoon:
026-3713713
Website:
www.gld.nl

Overige informatie

Leuk voor kinderen
ja
Geschikt voor minder validen
ja

Locatie

Historisch centrum Gennep
Gennep, Limburg Nederland + Google Maps

Deel deze pagina op social media: