Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Fietstocht Wagenings Geopad: landschapsgrenzen in historisch perspectief

23 mei 2018 - 30 april 2019

Zin in een fietstocht rond Wageningen? De fietstocht Geopad Wageo focust zich op de grenzen van het gevarieerde landschap rondom Wageningen en de geografische geschiedenis van de omgeving. Deze bijzondere buitenactiviteit begint in de historiezaal van het Wagenings museum De Casteelse Poort.

Geopad Wageo is een fietstocht van 7 km waarin je kennismaakt met Wageningen en haar unieke omgeving. Wageo staat voor Wageningen en omgeving. Fietsend, lezend en luisterend kom je meer te weten over de geschiedenis en de grillige grenzen van het landschap rondom de stad. Waarom is deze straat recht? Waarom bevinden de kanalen zich daar en niet elders? Bij de samenstelling van Geopad Wageo is dankbaar gebruik gemaakt van een publicatie van het museum ‘Wat, Waar, Waarom’, met bijdragen van historisch geograaf Jelle Vervloet.

De fietstocht is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen twee Wageningse musea: museum De Casteelse Poort en het World Soil Museum op de WUR-campus. Beide musea zijn onderdeel van de tocht.  De fietstocht kan worden gereden onder leiding van een deskundige gids of individueel met informatie via eigen smartphone.

Een gids aanvragen kan via educatie@casteelsepoort.nl. Meer informatie kunt u aanvragen via de museumbalie van De Casteelse Poort of download de beschrijving van het GeoPad via casteelsepoort.nl/fiets-wageningse-geopad/.

Gegevens

Begin:
23 mei 2018
Einde:
30 april
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
http://casteelsepoort.nl/fiets-wageningse-geopad/

Organisator

Museum De Casteelse Poort
Telefoon:
0317421436
E-mail:
info@casteelsepoort.nl
Website:
www.casteelsepoort.nl

Overige informatie

Geschikt voor minder validen
nee

Locatie

Museum De Casteelse Poort
Bowlespark 1a
Wageningen, Gelderland 6701 DN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0317421436
Website:
www.casteelsepoort.nl

Deel deze pagina op social media: