Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Ontdek de historische stad ´s-Heerenberg

18 juli 2018 - 10:00 - 17:00

€5,50

Ontdek de Historische stad ´s-Heerenberg met mogelijkheid voor een fietstocht door het oude graafschap Bergh

 

Dit is de vierde en laatste dag in het kader van het Erfgoedfestival Gelderland Grensland waarin historisch Bergh met het prachtige grensland zich presenteert. U kunt de Historische stad ’s-Heerenberg verkennen, eventueel in combinatie met een fietstocht door de interessante historische omgeving Er kan een keuze worden gemaakt uit de drie al eerder gereden fietstochten: Emmerich/Borghees (ca. 22km), Netterden/Anholt (ca. 50 km) of Elten (ca. 30km).

 

Programma

Op 18 juli staat de middeleeuwse stad ’s-Heerenberg met haar rijke historie in het middelpunt van de belangstelling. Er vinden ’s middags diverse activiteiten plaats, gratis op vertoon van het toegangsbewijs:

– Bezoek aan Stadsmuseum vanaf 13.00 uur.
– Stadswandelingen om 14.00 en 15.00 uur, start bij Stadsmuseum Bergh
– Muntslag in het oude Muntgebouw uit de 15e eeuw om 13.30, 14.30 en 15.30 uur

Ook kasteel Huis Bergh met zijn bijzondere expositie Ongekend Ornament is natuurlijk geopend en biedt op deze dag aan deelnemers een extra korting van € 5,- op de toegangsprijs. Met een museumjaarkaart is het gratis toegankelijk.

 

Feestelijke middag

In de stad wordt de muziek verzorgd door “Het Gezelschap”. Zij brengen vrolijke muziek die uitnodigt tot dansen, verhalen die je raken, bijzondere instrumenten en meerstemmige zang. U waant zich in het verleden van de stad. Ook doordat u meerdere mensen zult ontmoeten in middeleeuwse kleding.

Met de consumptiebon die bij de prijs is inbegrepen kunt u een gratis ijsje halen bij de ijskar die die middag in de buurt van het Stadsmuseum te vinden is of daarmee een kopje koffie drinken bij Kasteel Café Heeren Dubbel, met iets lekkers.

 

Praktische info

U kunt deelnemen aan de activiteiten in de stad vanaf 13.00 uur. Tussen 10.00 tot 15.00 uur zijn hiervoor kaarten verkrijgbaar bij het Stadsmuseum, Marktstraat 3 in ’s-Heerenberg. De kosten van een toegangsbewijs zijn € 5,50.
U kunt deze dag natuurlijk ook sportief starten met een van de drie fietstochten. Tussen 10 en 12 uur kunt u ook een combinatiekaart kopen bij het Stadsmuseum voor € 7,50. U ontvangt dan ook een fietskaart naar wens.

Gegevens

Datum:
18 juli 2018
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€5,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Website:
www.kasteelstad.nl

Organisator

Stichting Kasteelstad
E-mail:
info@kasteelstad.nl
Website:
www.kasteelstad.nl

Overige informatie

Leuk voor kinderen
ja
Geschikt voor minder validen
nee
Vertaling naar Duits gewenst
ja

Locatie

stadsmuseum Bergh
Markstraat 3
's-Heerenberg, Gelderland 4043 JX Nederland
+ Google Maps

Deel deze pagina op social media: