Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Fietstocht Historisch Bergh en Netterden (deel 2)

13 juni 2018 - 10:00 - 17:00

€7,50

De fietstocht Historisch Bergh en Netterden van circa 35 km voert langs de grensstenen uit de 16e eeuw tussen het graafschap Bergh en het hertogdom Kleef. Dit is de tweede in een serie van vier door het gebied dat eeuwenlang bij Bergh hoorde en sinds 1818 Duits gebied is.

Deze route loopt deels over Duits gebied via Borghees, Klein- Netterden, door het natuurgebied De Hetter naar Anholt. Onderweg is er van alles te zien en te beleven. In Anholt bevindt zich het machtige waterburcht, oude Rathaus en Heimathaus. Vandaar voert de fietsroute via landelijke wegen terug naar Netterden, waar de eeuwenoude Walburgiskerk (de kleine kathedraal) van de beroemde architect Pierre Cuijpers kan worden bezocht. Om 15.00 uur en om 16.30 uur zijn er rondleidingen met een gids. Ook kan men een dorpswandeling maken langs de vele gemeentelijke monumenten in het dorp. Dit kan met een gids of zelfstandig aan de hand van een uitvoerige beschrijving in zowel het Nederlands als het Duits. Ook kan men de tentoonstelling “Buren stellen zich voor / Nachbarn stellen sich vor” bekijken in partycentrum Terhorst, wat tevens gevestigd is in een monument. Uiteraard kan men hier gebruik maken van de horeca-faciliteiten.

De tocht start en eindigt in ‘s-Heerenberg aan de parkeerplaats aan de Emmerichseweg, tegenover Gouden Handen en naast grenscafé “de Peer”. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur kan worden gestart en op eigen gelegenheid gefietst. Deelname kost €7,50 (incl. 1 consumptiebon).

Gegevens

Datum:
13 juni 2018
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Website:
www.kasteelstad.nl

Organisator

Stichting Kasteelstad
E-mail:
info@kasteelstad.nl
Website:
www.kasteelstad.nl

Overige informatie

Leuk voor kinderen
ja
Geschikt voor minder validen
nee
Vertaling naar Duits gewenst
ja

Locatie

Parkeerplaats Emmerichseweg
Emmerichseweg
's-Heerenberg, Nederland
+ Google Maps

Deel deze pagina op social media: