Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Fietstocht Historisch Bergh en Elten (deel 3)

8 juli 2018 - 10:00 - 17:00

€7,50

De fietstocht Historisch Bergh en Elten van circa 18 km voert door het gebied waar eens de grens liep tussen het graafschap Bergh en het hertogdom Kleef. Maar eerst voert de tocht naar Elten en Hoch-Elten.

Vanuit ’s-Heerenberg loopt de route via de groene grens naar Elten. Bij de molen en in Elten zijn diverse activiteiten, die herinneren aan de tijd dat Elten Nederlands gebied was en aan de zogenaamde Butternacht op 31 juli 1963, de nacht waarin Elten weer overging van Nederlands naar Duits gebied. Ook Hoch-Elten zal worden bezocht, waar de geschiedenis van Hoch-Elten zal worden belicht uit de tijd dat er nog een klooster stond, rond het jaar 1000. In Elten is er onder andere bij de molen gelegenheid voor een natje en een droogje. Daarna gaat de tocht door het oude Berghse gebied, dat eeuwenlang bij Bergh hoorde en sinds 1818 Duits gebied is geworden. De route loopt langs oude Berghse havezaten en oude grensstenen.

De tocht start en eindigt in ‘s-Heerenberg aan de parkeerplaats aan de Emmerichseweg, tegenover Gouden Handen en naast grenscafé “de Peer”. Tussen 10.00 uur en 10.45 uur kan worden gestart en op eigen gelegenheid gefietst. Deelname kost €7,50 (incl. 1 consumptiebon).

Gegevens

Datum:
8 juli 2018
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Website:
www.kasteelstad.nl

Organisator

Stichting Kasteelstad
E-mail:
info@kasteelstad.nl
Website:
www.kasteelstad.nl

Overige informatie

Leuk voor kinderen
ja
Geschikt voor minder validen
nee
Vertaling naar Duits gewenst
ja

Locatie

Parkeerplaats Emmerichseweg
Emmerichseweg
's-Heerenberg, Nederland
+ Google Maps

Deel deze pagina op social media: